tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac (de la 3 ani)

de Adelina
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Prăjituri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Adelina vă propune astăzi un desert special, foarte aromat și simplu de făcut.

Vă propunem un desert special, foarte aromat și simplu de făcut – tartă cu dovleac. Va fi apreciat atât de copii cât și de adulți.

Tartă cu dovleac

tarta dovleac adelina edit

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente: 
Pentru blat :
– 280 g biscuiți simpli
– 1 mână si jumatate de nuci
-200 g unt
Pentru  cremă:
– 500 g dovleac plăcintar
-6 biscuiți
– coaja de la o jumatate de portocală
– 1 praf scorțisoară
– 1 praf anason
– 3 linguri zahăr brut

Mod de preparare:
Pentru prepararea blatului zdrobim biscuiții (din care punem 6 de o parte) și nucile cu ajutorul robtului de bucătărie, topim untul și le amestecăm pe toate până când obținem un aluat. Punem hârtie de copt pe tava dorită și așezăm compoziția pentru blat, o întindem cu mâna și o dăm la cuptor circa 10-15 minute.

Tăiem dovleacul și îl băgăm la cuptor până se coace, iar după ce este gata îl decojim și îl tăiem în bucăți mai mici, după care îl băgăm în blender cu cei 6 biscuiți, zahărul, scorțisoara, anasonul și coaja rasă de portocală.

Compoziția rezultată o punem peste blat și lăsăm totul la cuptor 15-20 de minute , după care lăsăm  la răcit. Deasupra puteți pune cateva nuci tăiate sau ce doriți dumneavoastră!
tarta adelina 2 edit

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru prepararea blatului zdrobim biscuiții (din care punem 6 de o parte) și nucile cu ajutorul robtului de bucătărie, topim untul și le amestecăm pe toate până când obținem un aluat.
  2.  Punem hârtie de copt pe tava dorită și așezăm compoziția pentru blat, o întindem cu mâna și o dăm la cuptor circa 10-15 minute.
  3. Tăiem dovleacul și îl băgăm la cuptor până se coace, iar după ce este gata îl decojim și îl tăiem în bucăți mai mici, după care îl băgăm în blender cu cei 6 biscuiți, zahărul, scorțisoara, anasonul și coaja rasă de portocală.
  4. Compoziția rezultată o punem peste blat și lăsăm totul la cuptor 15-20 de minute , după care lăsăm  la răcit. 
  5. Deasupra puteți pune cateva nuci tăiate sau ce doriți dumneavoastră!

Comentarii