prăjitură cu dovleac 1 an

Prăjitură cu dovleac

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Prăjitură cu dovleac – aromată, cu miros și culoare de toamnă. Chiar si copiii care nu îndragesc dovleacul vor savura cu drag acest desert.

Prăjitură cu dovleac – aromată, cu miros și culoare de toamnă. Chiar si copiii care nu îndragesc dovleacul vor savura cu drag acest desert. O prăjitură cu dovleac într-o zi ploioasă de toamnă, aduce soarele în casă!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă manual sau în robotul de bucătărie cu lama în S: untul, ouăle şi zahărul. 
  2. Bicarbonatul de sodiu se stinge în iaurt şi se adaugă peste compoziţie.
  3. Făina se cerne şi se incorporează uşor până ajunge la o consistenţă asemănătoare checului. 
  4. Dovleacul se rade mărunt şi se încorporează în aluat. 
  5. Se aromează cu scorţişoară şi coajă de portocale.
  6. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit.
  7. Se coace la foc potrivit timp de 30-40 de minute.
  8. Spre final se poate face testul cu scobitoarea: dacă iese uscată înseamnă că prăjitura este gata.
Sursa foto: https://flic.kr/p/4H4e2Y

Comentarii