prăjitură cu dovleac 1 an

Prăjitură cu dovleac (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Prăjitură cu dovleac – aromată, cu miros și culoare de toamnă. Chiar si copiii care nu îndragesc dovleacul vor savura cu drag acest desert.

Prăjitură cu dovleac – aromată, cu miros și culoare de toamnă. Chiar si copiii care nu îndragesc dovleacul vor savura cu drag acest desert. O prăjitură cu dovleac într-o zi ploioasă de toamnă, aduce soarele în casă!

Prăjitură cu dovleac

Prăjitură cu dovleac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– ¾ pachet unt
– 5 ouă
– 4 linguri zahăr brun (sau un îndulcitor natural pentru copiii mai mici de 3 ani)
– 100 ml iaurt
– 200g făină
– 500g dovleac ras
– 50 g stafide
– ¾ linguriță de bicarbonat de sodiu
scorțișoară
– coajă de portocală rasă

Mod de preparare:

Se amestecă manual sau în robotul de bucătărie cu lama în S: untul, ouăle şi zahărul. Bicarbonatul de sodiu se stinge în iaurt şi se adauga peste compoziţie. Faina se cerne şi se incorporează uşor până ajunge la o consistenţă asemănătoare checului. Dovleacul se rade mărunt şi se incorporează în aluat. Se aromează cu scorţişoară şi coajă de portocale. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit timp de 30-40 de minute. Spre final se poate face testul cu scobitoarea: dacă iese uscată înseamnă că prăjitura este gata.

Sursa foto: https://flic.kr/p/4H4e2Y

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă manual sau în robotul de bucătărie cu lama în S: untul, ouăle şi zahărul. 
  2. Bicarbonatul de sodiu se stinge în iaurt şi se adaugă peste compoziţie.
  3. Faina se cerne şi se incorporează uşor până ajunge la o consistenţă asemănătoare checului. 
  4. Dovleacul se rade mărunt şi se încorporează în aluat. 
  5. Se aromează cu scorţişoară şi coajă de portocale. 
  6. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit.
  7. Se coace la foc potrivit timp de 30-40 de minute.
  8. Spre final se poate face testul cu scobitoarea: dacă iese uscată înseamnă că prăjitura este gata.

Comentarii