prăjitură cu dovleac 1 an

Prăjitură cu dovleac

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O prăjitură cu dovleac într-o zi ploioasă de toamnă, aduce soarele în casă!

Prăjitură cu dovleac – aromată, cu miros și culoare de toamnă. Chiar si copiii care nu îndragesc dovleacul vor savura cu drag acest desert.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă manual sau în robotul de bucătărie cu lama în S: untul, ouăle şi zahărul. 
  2. Bicarbonatul de sodiu se stinge în iaurt şi se adaugă peste compoziţie.
  3. Făina se cerne şi se incorporează uşor până ajunge la o consistenţă asemănătoare checului. 
  4. Dovleacul se rade mărunt şi se încorporează în aluat. 
  5. Se aromează cu scorţişoară şi coajă de portocale.
  6. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit.
  7. Se coace la foc potrivit timp de 30-40 de minute.
  8. Spre final se poate face testul cu scobitoarea: dacă iese uscată înseamnă că prăjitura este gata.
Sursă foto: https://flic.kr/p/4H4e2Y