prăjitură cu dovleac 12 luni

Prăjitură cu dovleac

de Carmen
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Astăzi preparăm o delicioasă prăjitură cu dovleac care va fi savurată de cei mici și cei mari totodată – prăjitură cu dovleac.

Astăzi preparăm o delicioasă prăjitură cu dovleac. Va fi savurată de cei mici și cei mari deopotrivă

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încinge cuptorul la 160 de grade. Dovleacul fiert se pune în blender cu îndulcitorul (eu am folosit cam 3-4 linguri de sirop de orez sau agave, dar depinde de gust și dulceața dovleacului) și laptele. 
  2. Se amestecă bine și apoi se adaugă fulgii de ovăz și se amestecă din nou. Trebuie să obțineți o consistență nici prea tare nici prea lichidă, blenderul trebuie să învârtă, dar mai greu. Dacă e prea tare, mai adăugați lapte, dacă e prea moale mai puneți fulgi de ovăz.
  3. Se toarnă amestecul într-un vas potrivit (depinde și de grosimea pe care o doriți - eu am folosit odată o tavă ceramică rotundă de 20 cm diametru, iar altădată o tavă ovală mai mare și a ieșit prăjitura mai puțin înaltă), se presară nuca de cocos și se dă la cuptor.
  4. Se face în jur de 30-40 minute, dar depinde de tava pe care o folosiți, încercați cu o scobitoare să vă asigurați că este făcută (înțepați prăjitura cu scobitoarea, țineți-o 5 secunde și când o scoateți trebuie să fie curată).

Așteptați să se răcească bine înainte de a o tăia. Dacă folosiți un alt tip de lapte vegetal (de exemplu, soia sau susan), puteți oferi prăjitura și copiilor sub un an.