pâine cu mălai și merișor 1 an

Pâine cu mălai și merișor (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

25

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cine spune că mălaiul nu poate fi folosit și la dulciuri? Iată aici un exemplu de pâine dulce – pâine cu mălai și merișor.

Cine spune că mălaiul nu poate fi folosit și la dulciuri? Iată aici un exemplu de pâine dulce – pâine cu mălai și merișor.

Pâine cu mălai și merișor

Pâine cu mălai

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ½ cană mălai
– 1 ½ făină integrală de grâu
– 100 g unt
– 1 ½ cană lapte bătut
– 3 ouă
– ½ cană îndulcitor natural (sirop de arțar, melasă, sirop de malț, etc)
– 1 ½ cană merișor proaspăt sau înghețat
– 2 lg praf de copt
– 1 lg bicarbonat de sodiu
– 1 lg sare
scorțișoară

Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 175 grade. Amestecați făina, mălaiul, bicarbonatul, praful de copt și condimentele. Într-un alt bol bateți ouăle împreună cu laptele, îndulcitorul. Uniți cele două amestecuri. Încorporați acum și untul topit și merișoarele.

Ungeți tava cu unt, turnați compoziția și coaceți 30-40 minute. Faceți testul scobitorii pentru a vedea dacă e gata.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7dTa2M

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Încălziți cuptorul la 175 grade.
  2.  Amestecați făina, mălaiul, bicarbonatul, praful de copt și condimentele. 
  3. Într-un alt bol bateți ouăle împreună cu laptele, îndulcitorul. 
  4. Uniți cele două amestecuri. 
  5. Încorporați acum și untul topit și merișoarele. Ungeți tava cu unt, turnați compoziția și coaceți 30-40 minute. 
  6. Faceți testul scobitorii pentru a vedea dacă e gata.

Comentarii