Mâncare ardelenească de spanac poate fi servită ca atare sau ca și sos la felul principal.
Paşii necesari preparării
- Într-o tigaie sau o cratiță înăbușiți cu puțină apă usturoiul tăiat mărunt.
- Adăugați imediat spanacul curățat, spălat și tăiat împreună cu puțină sare și lăsați la foc mic, fără capac până când spanacul este fiert (3-4 minute).
- Luați tigaia de pe foc și presărați 1 lingură de făină amestecând bine ca să nu facă cocoloașe; adăugați imediat și lapte (puțin câte puțin) până obțineți consistența unui sos.
- Dacă vă place ca sosul să fie mai cremos puteți mări cantitatea de făină și de lapte.
- Mai puneți puțin pe foc până când sosul se îngroașă.
Înainte de servire adăugați câțiva stropi de ulei de măsline și serviți cu un ou românesc sau un ou fiert.
Sursă foto: Diversificare.ro