supă cremă de fenicul și mazăre 1 an

Supă cremă de fenicul și mazăre

de Andreea
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Dacă nu aveți prea multe idei de combinații cu fenicul în mâncarea copiilor, iată una de succes. Supa este ușor aromată datorită semințelor de anason și tarhonului – supă cremă de fenicul și mazăre.

Dacă nu aveți idei de combinații cu fenicul pentru cei mici, încercați supă cremă de fenicul și mazăre. Supa este ușor aromată datorită semințelor de anason și a tarhonului.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. La această rețetă se folosește feniculul în totalitate: bulbul, tulpinile și frunzele. 
  2. Puteți păstra partea din mijloc al bulbului (cea mai dulce) pentru o salată și restul folosiți la supa noastră. Frunzele se pot folosi pentru a garnisi supa.
  3. Se taie feniculii fâșii și prazul rondele și se sotează la foc mic în 2 linguri de ulei sau/și câteva linguri de supă de bază. 
  4. Când se înmoaie adăugăm semințele de anason sau fenicul pisate și supa de bază care poate fi vegetală sau supă de bază de pui. 
  5. Se lasă să fiarbă împreună la foc mic pentru 5-7 minute.
  6. Acum adăugăm mazărea. Mai lăsăm totul la fiert câteva minute. 
  7. Frunzele de tarhon sau de pătrunjel le blanșăm*, le tăiem mărunt și le adăugăm în supă.  *Blanșare = procedeu prin care legumele, carnea sau ierburile aromate se opăresc pentru scurt timp (câteva minute sau secunde), apoi se introduc în apă rece cu gheață pentru câteva secunde. Astfel se oprește procesul fierberii și se păstrează culoare aprinsă a legumelor și consistența lor crocantă.
  8. Pasăm supa în blender sau cu un mixer vertical. Dacă pielițele de la mazăre deranjează, se poate strecura prin sită, dar va fi mai lichidă astfel.
  9. Se pot adăuga 1-2 linguri de smântănă în momentul servirii. Astfel supa se va îngroșa puțin.
Se poate servi cu biscuiți cu semințe.

*Blanșare = procedeu prin care legumele, carnea sau ierburile aromate se opăresc pentru scurt timp (câteva minute sau secunde), apoi se introduc în apă rece cu gheață pentru câteva secunde. Astfel se oprește procesul fierberii și se păstrează culoare aprinsă a legumelor și consistența lor crocantă.

Sursă foto: Diversificare.ro