cremă dulce de cereale 9 luni

Cremă dulce de cereale (de la 9 luni)

de Eugenia
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Cremă

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

25

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

O cremă dulce de cereale ce îl va ajuta pe copil să aibă un somn liniștit noaptea.

O cremă dulce de cereale ce îl va ajuta pe copil să aibă un somn liniștit noaptea. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Cremă dulce de cereale

Caise confiate

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o ceașcă de griș de orz sau grâu (puteți folosi o ceșcuță mică de cafea)
– lapte de orez
– apă
– 1/2 ceașcă de caise uscate
– 3 curmale

Mod de preparare:
Laptele de orez se obține prin fierberea foarte încet a unei părți de orez cu 10 părți apă; în acest mod, învelișul extern al boabelor se sparge și se formează un lichid dens care se filtrează printr-un tifon, storcând bine orezul.

Apoi, într-o cratiță amestecați cu o lingură bine grișul cu 5-6 cești cu apă (folosiți aceeași ceașcă pentru apă ca și pentru griș). Puneți conținutul pe foc, împreună cu caisele uscate, înmuiate în prealabil și tăiate în bucăți mici și curmalele tăiate mărunt. Apoi lăsați-le la flacără medie timp de 20 de minute, amestecând des cu o lingură de lemn.

Informaţie utilă:
Caisele crude sau uscate ajută la îmbunătățirea celulelor ce țin de memorie datorită conținutului de fosfor și detoxifică cu succes orice organism “obosit”. Combat insomnia și sunt indicate a fi mâncate seara pentru un somn liniștitor.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6Cun2V

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Laptele de orez se obține prin fierberea foarte încet a unei părți de orez cu 10 părți apă; în acest mod, învelișul extern al boabelor se sparge și se formează un lichid dens care se filtrează printr-un tifon, storcând bine orezul.
  2. Apoi, într-o cratiță amestecați cu o lingură bine grișul cu 5-6 cești cu apă (folosiți aceeași ceașcă pentru apă ca și pentru griș). 
  3. Puneți conținutul pe foc, împreună cu caisele uscate, înmuiate în prealabil și tăiate în bucăți mici și curmalele tăiate mărunt. 
  4. Apoi lăsați-le la flacără medie timp de 20 de minute, amestecând des cu o lingură de lemn.
  5. Informaţie utilă: Caisele crude sau uscate ajută la îmbunătățirea celulelor ce țin de memorie datorită conținutului de fosfor și detoxifică cu succes orice organism "obosit". Combat insomnia și sunt indicate a fi mâncate seara pentru un somn liniștitor.

Comentarii