pesto de rucola  1 an

Pesto de rucola (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Verdețuri

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Să ne bucurăm de gustul deosebit al rucola într-un pesto inedit – pesto de rucola. Va fi apreciat de copii și adulți. Poftă bună!

Să ne bucurăm de gustul deosebit al rucola într-un pesto inedit – pesto de rucola. Va fi apreciat de copii și adulți. Poftă bună!

Pesto de rucola

pesto de rucola

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 60 g rucola (2 căni)
– 2 căței de usturoi
– 2 Lg pecorino (brânză matură de oaie)
– ¼ cană semințe de pin
– ½ cană ulei de măsline extra-virgin
sare și piper

Mod de preparare:
Puteți folosi un mojar cu pistil sau un robot de bucătărie. Începeți prin a prăji ușor, fără ulei, semințele de pin. Zdrobiți cățeii de usturoi împreună cu semințele de pin. Adăugați sare și pecorino.

Zdrobiți rucola. Dacă folosiți un mojar cu pistil, atunci tăiați rucola și apoi pisați câte un mănunchi odată. Dacă folosiți un robot, atunci pulsați scurt, curățați pereții cu o spatulă de silicon, apoi pulsați din nou scurt de câteva ori. După ce s-a mărunțit rucola, adăugați uleiul și mai pulsați scurt de câteva ori până se încorporează. Adăugați sare și piper după gust.

Acest pesto cu un gust ușor iute se poate servi în multe feluri: pe pâine coaptă/prăjită, cu carne, cu brânză, amestecat în cremă de brânză, cu paste, gnocchi, cuș-cuș, pe pizza.

Sursă foto: http://flic.kr/p/2c6Q77

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Puteți folosi un mojar cu pistil sau un robot de bucătărie. 
  2. Începeți prin a prăji ușor, fără ulei, semințele de pin. 
  3. Zdrobiți cățeii de usturoi împreună cu semințele de pin. Adăugați sare și pecorino.
  4. Zdrobiți rucola. Dacă folosiți un mojar cu pistil, atunci tăiați rucola și apoi pisați câte un mănunchi odată. 
  5. Dacă folosiți un robot, atunci pulsați scurt, curățați pereții cu o spatulă de silicon, apoi pulsați din nou scurt de câteva ori. 
  6. După ce s-a mărunțit rucola, adăugați uleiul și mai pulsați scurt de câteva ori până se încorporează. 
  7. Adăugați sare și piper după gust.
  8. Acest pesto cu un gust ușor iute se poate servi în multe feluri: pe pâine coaptă/prăjită, cu carne, cu brânză, amestecat în cremă de brânză, cu paste, gnocchi, cuș-cuș, pe pizza.

Comentarii