creme brulee 3 ani

Creme brulee (de la 3 ani)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Cremă

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Creme brulee sau cremă de zahăr ars, un desert special, ușor de preparat.

Creme brulee sau cremă de zahăr ars, un desert special, ușor de preparat. Este apreciat atâtde copii cât și de adulți. Poftă bună!

Creme brulee

creme brulee

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400 ml smântână dulce (de gătit)
– 4 gălbenușuri
– 35 g zahăr brun
– 1 păstaie vanilie

Mod de preparare:
Creme brulee este un desert extrem de ușor de făcut și foarte gustos. Pentru preparare, se freacă zahărul cu gălbenușurile până devine o compoziție cremoasă. Între timp, dați drumul la cuptor să se încălzească, iar pe foc puneți smântâna dulce cu păstaia de vanilie, după ce ați scos semințele cu lama cutițului și pe care le-ați adăugat în smântână. Lăsați să fiarbă câteva minute, apoi luați de pe foc să se răcorească. Turnați smântâna peste crema de gălbenușuri și omogenizați bine amestecând continuu.

Pregătiți vase ramekin (sau vase termorezistente), strecurați crema și turnați-o în forme, apoi așezați-le într-o tavă. Turnați apă fierbinte în tavă, până ajunge la jumătatea formelor.

Puteți băga tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc minim. Compoziția trebuie să se închege. Apoi, după ce s-au răcit la temperatura camerei, lăsați-le la frigider minim 3 ore.

Opțional, pentru servire, presăraţi un start foarte subțire de zahăr peste fiecare porţie de creme brulee şi caramelizaţi uşor cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Sursa foto:
© Vicuschka | Dreamstime.comCreme Brulee In Glass Bowl And Spoon On Gray Texture Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Creme brulee este un desert extrem de ușor de făcut și foarte gustos. 
  2. Pentru preparare, se freacă zahărul cu gălbenușurile până devine o compoziție cremoasă. 
  3. Între timp, dați drumul la cuptor să se încălzească, iar pe foc puneți smântâna dulce cu păstaia de vanilie, după ce ați scos semințele cu lama cutițului și pe care le-ați adăugat în smântână.
  4.  Lăsați să fiarbă câteva minute, apoi luați de pe foc să se răcorească. 
  5. Turnați smântâna peste crema de gălbenușuri și omogenizați bine amestecând continuu.
  6. Pregătiți vase ramekin (sau vase termorezistente), strecurați crema și turnați-o în forme, apoi așezați-le într-o tavă. 
  7. Turnați apă fierbinte în tavă, până ajunge la jumătatea formelor.
  8. Puteți băga tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc minim. 
  9. Compoziția trebuie să se închege. 
  10. Apoi, după ce s-au răcit la temperatura camerei, lăsați-le la frigider minim 3 ore.
  11. Opțional, pentru servire, presăraţi un start foarte subțire de zahăr peste fiecare porţie de creme brulee şi caramelizaţi uşor cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Comentarii