quiche cu brânză și legume 12 luni

Quiche cu brânză și legume (de la 1 an)

de Adina
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O rețetă nouă de tartă sărată, cu brânză și roșii, pe numele ei franțuzesc quiche.

Quiche cu brânză și legume – o rețetă nouă de tartă sărată, cu brânză și roșii, pe numele ei franțuzesc quiche. Gustul este foarte bun!

E a doua rețetă de quiche publicată pe site, și credem că vor mai urma și altele. Și cea de-a doua rețetă este tot din categoria tartelor sărate, așa ca următoarea promitem să fie dulce. Dar până să trecem la dulce, să mai experimentăm cu sărat, pentru că e mai… neobișnuit?

Quiche cu brânză și legume

quiche cu branza si legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
Pentru aluat:
– 80 g unt
– 200 g făină albă
– 5 linguri de apă rece
– jumătate de linguriţă de sare

Pentru umplutură:
– 2 ouă bătute spumă bine de tot
– 125 gr brânză fină/cremoasă (mascarpone sau ricotta)
– 150 ml smântână lichidă
– 10 cm fir de praz tăiat foarte fin
– 1 ardei roșu tăiat foarte fin
– 100 gr cașcaval răzuit
– 2 linguri pătrunjel tăiat mărunt
– 1 roșie potrivită, tăiată felii circulare (sau roșii uscate, în ulei, tăiate fâșii)
– 50 gr brânză cu mucegai albastru, tăiată cubulețe
sare și piper după gust și după vârstă

Mod de preparare:

Aluatul se obţine astfel: se amestecă într-un bol făina cu sarea şi untul. Untul se adaugă în bucăţele mici şi se frământă compoziţia. Se adaugă apa şi se framântă în continuare, până se obţine un aluat omogen şi moale. La final, se modelează aluatul sub formă de sferă şi se bagă la frigider pentru 15-20 de minute, timp în care ne ocupăm de umplutură.

Pentru umplutură: Ouăle se bat spumă bine de tot. Se încorporează brânza fină și smântâna lichidă și se amestecă până când se obține o pastă lichidă fină. Se adaugă pe rând în compoziție prazul, ardeiul, cașcavalul răzuit și pătrunjelul și se amestecă. Se mai adaugă sare și piper după gust și în funcție de vârstă.

Se ia aluatul și se întinde sub forma recipientului/tăvii în care va fi pus (dacă e o tavă pătrată atunci încercăm să întindem aluatul sub forma unui patrulater mai mare cu vreo 2cm pe fiecare latură; similar întindem și dacă avem forma circulară). Aluatul întins se pune în recipientul uns în prealabil cu puțin ulei sau unt, astfel încât să “urce” cu 2cm și pe pereții vasului; pe urmă se înteapă din loc în loc aluatul cu furculița. Se toarnă umplutura în recipient, peste aluat. Se ornează cu feliile de roșii și cu cubulețele de brânză cu mucegai albastru.

Se bagă în cuptorul încins la 200 grade și se lasă pentru 40 minute, până se rumenește bine compoziția.

Ingrediente

  • Pentru aluat: 80 g unt
  • 200 g făină albă
  • 5 linguri de apă, rece
  • jumătate de linguriţă de sare
  • Pentru umplutură: 2 ouă, bătute spumă bine de tot
  • 125 gr brânză, fină/cremoasă (mascarpone sau ricotta)
  • 150 ml smântână, lichidă
  • 10 cm fir de praz, tăiat foarte fin
  • 1 ardei, roșu tăiat foarte fin
  • 100 gr cașcaval, răzuit
  • 2 linguri pătrunjel, tăiat mărunt
  • 1 roșie, potrivită, tăiată felii circulare (sau roșii uscate, în ulei, tăiate fâșii)
  • sare și piper, după gust și după vârstă

Paşii necesari preparării

  1. Aluatul se obţine astfel: se amestecă într-un bol făina cu sarea şi untul. Untul se adaugă în bucăţele mici şi se frământă compoziţia. 
  2. Se adaugă apa şi se framântă în continuare, până se obţine un aluat omogen şi moale. 
  3. La final, se modelează aluatul sub formă de sferă şi se bagă la frigider pentru 15-20 de minute, timp în care ne ocupăm de umplutură.
  4. Pentru umplutură: Ouăle se bat spumă bine de tot. Se încorporează brânza fină și smântâna lichidă și se amestecă până când se obține o pastă lichidă fină.
  5.  Se adaugă pe rând în compoziție prazul, ardeiul, cașcavalul răzuit și pătrunjelul și se amestecă. 
  6. Se mai adaugă sare și piper după gust și în funcție de vârstă.
  7. Se ia aluatul și se întinde sub forma recipientului/tăvii în care va fi pus (dacă e o tavă pătrată atunci încercăm să întindem aluatul sub forma unui patrulater mai mare cu vreo 2cm pe fiecare latură; similar întindem și dacă avem forma circulară). 
  8. Aluatul întins se pune în recipientul uns în prealabil cu puțin ulei sau unt, astfel încât să “urce” cu 2cm și pe pereții vasului; pe urmă se înteapă din loc în loc aluatul cu furculița. 
  9. Se toarnă umplutura în recipient, peste aluat. Se ornează cu feliile de roșii și cu cubulețele de brânză cu mucegai albastru.
  10. Se bagă în cuptorul încins la 200 grade și se lasă pentru 40 minute, până se rumenește bine compoziția.

Comentarii