paste din secară 1 an

Paste din secară (de la 1 an)

Ingredient principal

Paste

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pentru copiii care iubesc pastele avem o reţetă foarte bună de paste din secară, cu făină din secară şi făină neagră.

Pentru copiii care iubesc pastele avem o reţetă foarte bună de paste din secară, cu făină din secară şi făină neagră.

Paste din secară

paste din secar[

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o cană făină neagră de grâu
– o cană făină de secară
– 2 ouă
– puţină sare
făină pentru întins foile de paste

Mod de preparare:
Se prepară aluatul pe o planşetă sau pe masa de lucru. Făina de grâu şi cea de secară se amestecă la început cu sarea direct pe suprafaţa de lucru. În mijlocul grămăjoarei de făină se face o adâncitură în care se sparg ouăle. Se frământă totul pentru a obţine o cocă elastică şi nelipicioasă.

Apoi se rulează coca sub formă de sul şi se taie în 4 părţi egale. Fiecare parte de aluat se întinde pe suprafaţa de lucru presărată cu făină de grâu. Se întind foile cât mai bine pentru a deveni foarte subţiri. Apoi se taie pe lung tagliatelle sau tăieţei, după preferinţă şi în funcţie de felul de mâncare pe care îl veţi găti.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7zGHwe

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se prepară aluatul pe o planşetă sau pe masa de lucru.
  2. Făina de grâu şi cea de secară se amestecă la început cu sarea direct pe suprafaţa de lucru. 
  3. În mijlocul grămăjoarei de făină se face o adâncitură în care se sparg ouăle. 
  4. Se frământă totul pentru a obţine o cocă elastică şi nelipicioasă.
  5. Apoi se rulează coca sub formă de sul şi se taie în 4 părţi egale.
  6.  Fiecare parte de aluat se întinde pe suprafaţa de lucru presărată cu făină de grâu. 
  7. Se întind foile cât mai bine pentru a deveni foarte subţiri. 
  8. Apoi se taie pe lung tagliatelle sau tăieţei, după preferinţă şi în funcţie de felul de mâncare pe care îl veţi găti.

Comentarii