ciuperci cu usturoi la grătar 8 luni

Ciuperci cu usturoi la grătar

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Ciuperci cu usturoi la grătar o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă!

Gătiţi-le copiilor această reţetă de ciuperci cu usturoi la grătar. Le veți oferi astfel o gustare bogată în vitamine, minerale, antioxidanţi și fibre.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă ciupercile, iar apoi separați pălăriile ciupercilor de picioruşe. 
  2.   Se folosesc doar pălăriile iar restul se păstrează pentru alte reţete, în congelator.
  3.  După ce se spală bine se presară peste ele puţină sare, piper şi usturoi. 
  4. Se aşază toate ciupercile cu "burta" în jos într-o tavă de grătar şi se stropesc cu puţin ulei şi sos de soia. 
  5. Se întorc pe cealaltă parte când încep să se rumenească.
  6. Între timp se face un mujdei din usturoi care se pisează şi se amestecă bine cu ulei turnat puţin câte puţin, ca la maioneză, şi cu pătrunjel.
  7.  Se poate adăuga smântână în mujdei, amestecând. 

Când ciupercile sunt gata se servesc împreună cu mujdeiul sau cu garnitură de cartofi sau orez.

Sursă foto: https://flic.kr/p/4YAVjY