ciuperci cu usturoi la grătar 8 luni

Ciuperci cu usturoi la grătar (de la 8 luni)

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Gătiţi-le copiilor această reţetă de ciuperci cu usturoi la grătar pentru a le oferi o masă sau o gustare bogată în vitamine, minerale, antioxidanţi și fibre.

Gătiţi-le copiilor această reţetă de ciuperci cu usturoi la grătar pentru a le oferi o masă sau o gustare bogată în vitamine, minerale, antioxidanţi și fibre.

Ciuperci cu usturoi la grătar

2609607280_4a5f977b36

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 700 g ciuperci champignon
– 50 ml sos de soia (opţional pentru copii peste 1 an)
– 3-4 căţei de usturoi
– 3-4 linguri de ulei de măsline
praf de usturoi
– 2 linguri de smântână
– câteva fire de pătrunjel
sare (după 1 an)
piper (după 1 an)

Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, iar apoi separați pălăriile ciupercilor de picioruşe. Se folosesc doar pălăriile iar restul se păstrează pentru alte reţete, în congelator. După ce se spală bine se presară peste ele puţină sare, piper şi usturoi. Se aşază toate ciupercile cu “burta” în jos într-o tavă de grătar şi se stropesc cu puţin ulei şi sos de soia. Se întorc pe cealaltă parte când încep să se rumenească.
Între timp se face un mujdei din usturoi care se pisează şi se amestecă bine cu ulei turnat puţin câte puţin, ca la maioneză, şi cu pătrunjel. Se poate adăuga smântână în mujdei, amestecând. Când ciupercile sunt gata se servesc împreună cu mujdeiul sau cu garnitură de cartofi sau orez.

Sursa foto: https://flic.kr/p/4YAVjY

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă ciupercile, iar apoi separați pălăriile ciupercilor de picioruşe. 
  2.   Se folosesc doar pălăriile iar restul se păstrează pentru alte reţete, în congelator.
  3.  După ce se spală bine se presară peste ele puţină sare, piper şi usturoi. 
  4. Se aşază toate ciupercile cu "burta" în jos într-o tavă de grătar şi se stropesc cu puţin ulei şi sos de soia. 
  5. Se întorc pe cealaltă parte când încep să se rumenească.
  6. Între timp se face un mujdei din usturoi care se pisează şi se amestecă bine cu ulei turnat puţin câte puţin, ca la maioneză, şi cu pătrunjel.
  7.  Se poate adăuga smântână în mujdei, amestecând. 
  8. Când ciupercile sunt gata se servesc împreună cu mujdeiul sau cu garnitură de cartofi sau orez.

Comentarii