Cușcuș cu legume la grătar 1 an

Cușcuș cu legume la grătar

de Sorin
Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Cu legume de vară și plante aromatice, m-am lăsat inspirat să pregătesc această rețetă de cușcuș cu legume la grătar. O minunăție delicioasă și sănătoasă!

Legumele de vară și plantele aromatice care nu-mi lipsesc din casă în perioada asta m-au inspirat să pregătesc această rețetă de cușcuș cu legume la grătar. Rezultatul este incredibil de bun!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dacă folosiți cușcuș prefiert, îl puneți într-un bol și-l acoperiți cu apă caldă. 
  2. Astfel se va înmuia și veți vedea cum va absorbi treptat apa. 
  3. Cât timp cușcușul este pus la înmuiat, trebuie să coacem ardeii. Indiferent unde coaceți ardeii, în cuptor, pe grill, pe flacără sau pe grătarul din grădină, ei trebuie sa se înnegrească pe toate părțile, iar când s-au copt se așază într-un bol și se acoperă, pentru a-i putea curăța mai ușor. 
  4. După aproximativ 5 minute, ardeii pot fi decojiți și va trebui să le scoatem semințele. 
  5. După ce îi curățăm, îi tăiem în bucăți mari.
  6. La fel procedăm și în cazul roșiilor: le coacem bine, după care le tocăm mărunt.
  7. Dovleceii se feliază și se frig într-o tigaie grill foarte bine încinsă. 
  8. Când s-au înmuiat, îi adăugăm peste cușcuș alături de ardeii copți, roșiile coapte, plantele aromatice, ceapa feliată fin. Dacă aveți la îndemână, folosiți ceapă verde în locul celei roșii.
  9. Ca plante aromatice am folosit busuioc, coriandru, pătrunjel, dar dacă vă place puteți adăuga și mentă.
  10. Amestecați bine. Dressing-ul se prepară foarte ușor din zeama celor 2 lămâi, 8 linguri de ulei de măsline, 1/2 linguriță de piper și 1/2 linguriță de sare, amestecate foarte bine.
  11. Adăugați acest dressing în bolul în care se află și celelalte ingrediente, amestecați și asezonați după gust dacă mai este nevoie.   Poftă bună!
– 250 g cușcuș
– 2 roșii medii
– 1 ceapă roșie
– 280 ml apă
– 3 ardei grași roșii
– 2 dovlecei
– 2 mâini plante aromatice
ulei de măsline
– 2 lămâi
sare de Himalaya
piper negru

Mod de preparare:

Dacă folosiți cușcuș prefiert, îl puneți într-un bol și-l acoperiți cu apă caldă. Astfel se va înmuia și veți vedea cum va absorbi treptat apa. Cât timp cușcușul este pus la înmuiat, trebuie să coacem ardeii. Indiferent unde coaceți ardeii, în cuptor, pe grill, în flacără sau pe grătarul din grădină, ei trebuie sa se înnegrească pe toate părțile, iar când s-au copt se așază într-un bol și se acoperă, pentru a-i putea curăța mai ușor. După aproximativ 5 minute ardeii pot fi decojiți și va trebui să le scoatem semințele. După ce îi curățăm îi tăiem în bucăți mari.
La fel procedăm și în cazul roșiilor: le coacem bine, după care le tocăm mărunt.
Dovleceii se feliază și se frig într-o tigaie grill foarte bine încinsă. Când s-au înmuiat îi adăugăm peste cușcuș alături de ardeii copți, roșiile coapte, plantele aromatice, ceapa feliată fin. Dacă aveți la îndemână, folosiți ceapă verde în locul celei roșii.

Ca plante aromatice am folosit busuioc, coriandru, pătrunjel, dar dacă vă place puteți adăuga și mentă.
Amestecați bine… Aaaaahhh și era să uit de dressing. Acesta se prepară foarte ușor din zeama celor 2 lămâi, 8 linguri de ulei de măsline, 1/2 linguriță de piper și 1/2 linguriță de sare, amestecate foarte bine.

Adăugați acest dressing în bolul în care se află și celelalte ingrediente, amestecați și asezonați după gust dacă mai este nevoie.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii