Sote de legume

Sote de legume (de la 2 ani)

de Adina
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Porţii

4 porții

Un sote de legume inspirat din bucătăria chinezească. Încercați-l!

Un sote de legume inspirat din bucătăria chinezească. Încercați-l! Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Sote de legume

Sote de legume

 

Ingrediente:
– o ceapă medie, tăiată solzișori
– 2 linguri pulpă de roșii
– 4 căței de usturoi zdrobiți
– 1 linguriță ghimbir dat pe răzătoarea fină
– 1 ardei capia roșia, tăiat fâșii
– 250gr ciuperci shiitake, tăiate felii
– 250gr varză verde, tăiată fâșii
– 150gr tofu natur, tăiat cubulețe
– 2 lingurițe sos de soia
– 1 linguriță oțet din orez
– 1 linguriță susan crud
– puțină verdeață, de preferat salvie (se poate folosi și salvie uscată)
sare și piper după gust

Mod de preparare:
Puneți pe foc, într-o cratiță, pulpa de roșii împreună cu 3-4 linguri de apă și adăugați ceapa tăiată mărunt; sotați pentru 2-3 minute. Adăugați ardeiul, ciupercile și varza și continuați să amestecați ingredientele pentru încă 2-3 minute. Adăugați usturoiul zdrobit și ghimbirul și continuați să amestecați pentru alte 2 minute.

Adăugați restul ingredientelor (tofu, sos de soia, oțet din orez, susan) și mențineți pe foc încă 2 minute. La final presărați sare și piper, în funcție de vârsta piticilor, și verdeață.

Un sote de legume care aduce a mâncare chinezească. Delicios!

Sursă foto: Elli O.

Ingrediente

  • 1 ceapă, medie, tăiată solzișori
  • 2 linguri pulpă de roșii
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță ghimbir, dat pe răzătoarea fină
  • 1 ardei capia, roșu, tăiat fâșii
  • 250 gr ciuperci, shiitake, tăiate felii
  • 250 gr varză, verde, tăiată fâșii
  • 150 gr tofu, natur, tăiat cubulețe
  • 2 lingurițe sos de soia
  • 1 linguriță oțet, din orez
  • 1 linguriță susan, crud
  • puțină verdeață, , de preferat salvie (se poate folosi și salvie uscată)
  • sare, și
  • piper, după gust

Paşii necesari preparării

  1. Puneți pe foc, într-o cratiță, pulpa de roșii împreună cu 3-4 linguri de apă și adăugați ceapa tăiată mărunt; sotați pentru 2-3 minute. 
  2. Adăugați ardeiul, ciupercile și varza și continuați să amestecați ingredientele pentru încă 2-3 minute. 
  3. Adăugați usturoiul zdrobit și ghimbirul și continuați să amestecați pentru alte 2 minute.
  4. Adăugați restul ingredientelor (tofu, sos de soia, oțet din orez, susan) și mențineți pe foc încă 2 minute. 
  5. La final presărați sare și piper, în funcție de vârsta piticilor, și verdeață.
  6. Un sote de legume care aduce a mâncare chinezească. Delicios!

Comentarii