supă cremă de năut 10 luni

Supă cremă de năut (de la 10 luni)

de Carmen
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

80

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

O rețetă de supă cremă de năut cu legume pentru bebeluși, dar și pentru părinți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

O rețetă de supă cremă de năut cu legume pentru bebeluși, dar și pentru părinți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Supă cremă de năut

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o cană de năut
– un morcov
– un ardei roșu
– o ceapă mică
– 2 căței de usturoi
– cimbru uscat
– pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:
Năutul se spală bine și se pune la fiert cu trei căni de apă la foc mic, timp de aproximativ o oră. Pentru a fierbe mai repede, lăsați-l la înmuiat cel puțin 4 ore sau ideal peste noapte (aruncați apa în care au stat semințele la înmuiat).

Legumele și mirodeniile (cu excepția pătrunjelului) se spală și se curăță, se taie cubulețe și se adaugă în vasul în care ați fiert năutul și se lasă în continuare pe foc încă 20 de minute. Asigurați-vă în permanență că este suficientă de apă.

După ce s-au fiert și legumele, lăsați supa să se răcească ușor după care pasați-o cu mixerul sau în blender. Adăugați pătrunjelul tăiat fin și serviți supa caldă. Puteți adăuga și alte mirodenii în funcție de preferințele bebelușului.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9kCehK

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Năutul se spală bine și se pune la fiert cu trei căni de apă la foc mic, timp de aproximativ o oră. Pentru a fierbe mai repede, lăsați-l la înmuiat cel puțin 4 ore sau ideal peste noapte (aruncați apa în care au stat semințele la înmuiat).
  2. Legumele și mirodeniile (cu excepția pătrunjelului) se spală și se curăță, se taie cubulețe și se adaugă în vasul în care ați fiert năutul și se lasă în continuare pe foc încă 20 de minute. Asigurați-vă în permanență că este suficientă de apă.
  3. După ce s-au fiert și legumele, lăsați supa să se răcească ușor după care pasați-o cu mixerul sau în blender. 
  4. Adăugați pătrunjelul tăiat fin și serviți supa caldă. Puteți adăuga și alte mirodenii în funcție de preferințele bebelușului.

Comentarii