prăjitură altfel cu mere 2 ani

Prăjitură altfel cu mere (de la 2 ani)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Dacă vrei să încerci o altfel de prăjitură cu mere, încearcă această rețetă. Are o textură interesantă, este rapidă și are succes la copii.

Prăjitură altfel cu mere – dacă vrei să încerci o prăjitură cu mere, încearcă această rețetă. Are o textură interesantă, este rapidă și are succes la copii.

Prăjitură altfel cu mere

praji_mar

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 5 ouă
– 1 cană făină
– 14 linguri lapte
– 10 linguri zahăr brun (pentru copii mai mari de 3 ani) sau înlocuitori naturali
– 150 g unt
– 4-5 mere mari
– 10 g bicarbonat
scorțișoară (opțional)

Mod de preparare:
Se separă albușul de gălbenuș. Gălbenușurile se freacă cu zahărul până se topește, iar albușurile se bat cu telul până se fac bezea, cu un praf de sare. Apoi, se toarnă peste gălbenușuri și se adaugă pe rând laptele (ușor încălzit), untul la temperatura camerei, făina și bicarbonatul. La sfârșit punem în compoziție merele date pe răzătoare și presărăm scorțișoară după gust. Dăm la cuptorul preîncălzit, 25 de minute, în tavă tapetată cu hârtie de copt.

Noi am preferat în tavă normală de aragaz, însă, merge foarte bine și în tavă de chec sau cozonac. Este bună rece și, garantat, nu va rezista prea mult!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se separă albușul de gălbenuș.
  2. Gălbenușurile se freacă cu zahărul până se topește, iar albușurile se bat cu telul până se fac bezea, cu un praf de sare.
  3. Apoi, se toarnă peste gălbenușuri și se adaugă pe rând laptele (ușor încălzit), untul la temperatura camerei, făina și bicarbonatul.
  4. La sfârșit punem în compoziție merele date pe răzătoare și presărăm scorțișoară după gust. Dăm la cuptorul preîncălzit, 25 de minute, în tavă tapetată cu hârtie de copt.
  5. Noi am preferat în tavă normală de aragaz, însă, merge foarte bine și în tavă de chec sau cozonac. Este bună rece și, garantat, nu va rezista prea mult!