Ingredientele uscate (200 gr din făina integrală, scorțișoara și nucșoara) se amestecă bine într-un bol.
Separat, piureul de dovleac se amestecă cu untul moale și cu melasa până când se omogenizează și apoi compoziția se adaugă peste ingredientele uscate și se amestecă bine (eventual cu mâna).
Dacă aluatul rezultat este prea moale se mai adaugă treptat făină și se mai frământă puțin până ajunge la consistența potrivită.
Următoarea etapă este formarea biscuiților. Pe o planșetă sau un blat de lucru bine înfăinat (ca să nu se lipească aluatul) întindem o foaie de aluat de aproximativ 3 mm cu ajutorul unui făcăleț.
Cu o formă specială de biscuiți, sau cu un păhărel mic decupăm formele de biscuiți.
Așezăm biscuiții pe hârtie de copt într-o tavă și îi punem în cuptorul preîncălzit (la foc mediu) aproximativ 15 minute sau până când sunt ușor rumeniți. Dacă cuptorul dumneavoastră nu coace uniform este bine ca după primele 10 minute să întoarceți biscuiții, astfel se vor rumeni uniform.