biscuiți cu dovleac 12 luni

Biscuiți cu dovleac (după 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Descoperiți aroma toamnei în acești biscuiți cu dovleac delicioși pe care copiii peste 1 an îi vor adora!

Descoperiți aroma toamnei în acești biscuiți cu dovleac delicioși pe care copiii peste 1 an îi vor adora!

Biscuiți cu dovleac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 200-300 gr făină integrală
– 1 linguriță scorțișoară
– 1/2 linguriță nucșoară
– 1/2 cană piure de dovleac copt
– 1 lingură melasă
– 50 gr unt moale

 Mod de preparare:
Ingredientele uscate (200 gr din făina integrală, scorțișoara și nucșoara) se amestecă bine într-un bol. Separat, piureul de dovleac se amestecă cu untul moale și cu melasa până când se omogenizează și apoi compoziția se adaugă peste ingredientele uscate și se amestecă bine (eventual cu mâna). Dacă aluatul rezultat este prea moale se mai adaugă treptat făină și se mai frământă puțin până ajunge la consistența potrivită.

Următoarea etapă este formarea biscuiților. Pe o planșetă sau un blat de lucru bine înfăinat (ca să nu se lipească aluatul) întindem o foaie de aluat de aproximativ 3 mm cu ajutorul unui făcăleț. Cu o formă specială de biscuiți, sau cu un păhărel mic decupăm formele de biscuiți.

Așezăm biscuiții pe hârtie de copt într-o tavă și îi punem în cuptorul preîncălzit (la foc mediu) aproximativ 15 minute sau până când sunt ușor rumeniți. Dacă cuptorul dumneavoastră nu coace uniform este bine ca după primele 10 minute să întoarceți biscuiții, astfel se vor rumeni uniform.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ingredientele uscate (200 gr din făina integrală, scorțișoara și nucșoara) se amestecă bine într-un bol. 
  2. Separat, piureul de dovleac se amestecă cu untul moale și cu melasa până când se omogenizează și apoi compoziția se adaugă peste ingredientele uscate și se amestecă bine (eventual cu mâna). 
  3. Dacă aluatul rezultat este prea moale se mai adaugă treptat făină și se mai frământă puțin până ajunge la consistența potrivită.
  4. Următoarea etapă este formarea biscuiților. Pe o planșetă sau un blat de lucru bine înfăinat (ca să nu se lipească aluatul) întindem o foaie de aluat de aproximativ 3 mm cu ajutorul unui făcăleț. 
  5. Cu o formă specială de biscuiți, sau cu un păhărel mic decupăm formele de biscuiți.
  6. Așezăm biscuiții pe hârtie de copt într-o tavă și îi punem în cuptorul preîncălzit (la foc mediu) aproximativ 15 minute sau până când sunt ușor rumeniți. Dacă cuptorul dumneavoastră nu coace uniform este bine ca după primele 10 minute să întoarceți biscuiții, astfel se vor rumeni uniform.

Comentarii