Lapte din orez brun – orezul este foarte bine primit de organismul bebeluşilor la începutul diversificării şi li se poate oferi fie întreg, fie sub formă de „lapte” în biberon.
Ingrediente
- 1 ceaşcă orez, brun
- 6 cești apă, plată
- 1/2 de păstaie de vanilie sau 1/2 linguriţă de extract vanilie
- 1 linguriţă miere, (pentru copii mai mari de 1 an) sau alt îndulcitor
Paşii necesari preparării
- Orezul se pune la fiert într-un vas, cu 2 ceşti de apă.
- Când a fiert se scurge, apoi se mixează la blender cu păstaia de vanilie, respectiv cu extractul de vanilie precum şi cu celelalte 4 ceşti de apă.
- Se mixează timp de 2-3 minute pentru a pisa cât mai mărunt orezul. Dacă nu s-a omogenizat bine, laptele se poate strecura cu printr-o sită foarte fină sau un tifon.
Pentru copiii de 6 luni se pot înmuia și pasa împreună cu compoziția 1-2 curmale fără sâmburi. Pentru copiii de peste un an se poate folosi ca îndulcitor mierea, siropul de arțar, ștevia sau siropul de agave.
Sursă foto: https://flic.kr/p/4sNQT7