Chipsuri de legume aromate

Masă

Finger food

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chipsuri

Ingredient principal

Legume

chipsuri-de-legume-aromate 1 an
Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Dacă cei mici adoră să mănânce cu mâna, oferiţi-le o gustare sănătoasă de legume. Vor fi încântaţi şi vor uita de chipsurile nesănătoase din magazin.

Chipsurile fac parte din categoria alimentelor nesănătoase, însă, foarte îndrăgite de cei mici. Am încercat să le ofer o alternativă sănătoasă, care să se apropie ca formă de cea a celor din comerţ, iar copiii au fost super încântaţi. Astfel, am pregătit chipsuri de legume aromate alături de sosul pesto de ardei copt. Aau fost un real succes. Ingredientele sunt simple, dar veți găsi o modalitate de a-i face pe cei mici să mănânce legumele cu plăcere.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Această reţetă se pregăteşte foarte uşor cu ajutorul răzătoarei de tip mandolină (care să felieze subţire) sau al unui robot. Aceasta va tăia legumele la dimensiuni aproximativ egale. Dacă nu aveţi aşa ceva la îndemână, puteți folosi și cuţitul, dar va fi o treabă mai migăloasă.
  2. Legumele se curăţă şi se spală sub jet de apă rece.
  3. Cartoful se feliază şi se lasă în apa rece pentru a înlătura excesul de amidon.
  4. Cuptorul se încinge cât timp pregătim tăvile care se vor tapeta cu hârtie de copt.
  5. Scurgem cartofii de apă şi îi amestecăm cu celelalte legume.
  6. Aşezăm legumele în tavă, într-un singur strat, alternându-le.
  7. După ce tava s-a umplut, se ung legumele cu ulei de măsline.Este indicat să folosiţi un spray pentru a distribui un strat subţire de ulei, dar uniform. În lipsa unui spray se poate folosi pensula, însă, fără a face exces de ulei.
  8. Apoi se condimentează după preferinţă cu sare (de la 1 an), cimbru, usturoi şi boia.
  9.  Se coc legumele până când se rumenesc uşor, la treapta medie a cuptorului cu gaz sau la 180 de grade, la cel electric.Copiilor mei le plac chips-urile mai crocante, de aceea eu le las să se rumenească mai mult. Este important să staţi aproape şi să le scoateţi când devin uşor rumenite.

Se scot pe farfurie şi se consumă reci alături de sosul preferat. Noi am folosit pesto de ardei. Poftă bună!
Foto: diversificare.ro