Hering şi legume la cuptor

Hering şi legume la cuptor (de la 3 ani)

de Adelina
Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

25

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Hering şi legume la cuptor – un preparat uşor pentru o cină sau un prânz în familie. Copiii vor fi încântați să mănânce peștișori în miniatură. Poftă bună!

Hering şi legume la cuptor – un preparat uşor pentru o cină sau un prânz în familie. Copiii vor fi încântați să aibă în farfurie peștișori în miniatură.

Hering şi legume la cuptor

Hering şi legume la cuptor

Ingrediente:

Mod de preparare:

Pentru început se curăţă peştii, dacă nu sunt deja curăţaţi, se spală şi se asezonează cu sare şi puţin piper.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, după care aranjăm peştii şi îi dăm la cuptorul încins în prealabil. Se verifică după 5 minute și se scot din cuptor când s-au frăgezit, după care îi stropim cu zeamă de lămâie şi ulei extravirgin de măsline.

Între timp, curăţăm şi punem cartofii pe foc, în apă cu sare, până cînd sunt aproape fierți. Adăugăm conopida şi broccoli, și scoatem toate legumele pe o farfurie după încă 1-2 minute.

Cartofii împreună cu celelalte legume se pun într-o tavă, cu usturoiul tocat felii, sare, piper şi puțin ulei. Le lăsăm 30 de minute la cuptor, după care şi pe acestea le stropim cu zeamă de lămâie.

Hering şi legume la cuptor

Poftă mare!

Sursa foto: diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru început, se curăţă peştii, dacă nu sunt deja curăţaţi, se spală şi se asezonează cu sare şi puţin piper.
  2. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, după care aranjăm peştii şi îi dăm la cuptorul încins în prealabil. 
  3. Se verifică după 5 minute și se scot din cuptor când s-au frăgezit, după care îi stropim cu zeamă de lămâie şi ulei extravirgin de măsline.
  4. Între timp, curăţăm şi punem cartofii pe foc, în apă cu sare, până cînd sunt aproape fierți. 
  5. Adăugăm conopida şi broccoli și scoatem toate legumele pe o farfurie după încă 1-2 minute.
  6. Cartofii împreună cu celelalte legume se pun într-o tavă, cu usturoiul tocat felii, sare, piper şi puțin ulei. Le lăsăm 30 de minute la cuptor, după care şi pe acestea le stropim cu zeamă de lămâie.

Comentarii