tort de portocale 3 ani

Tort de portocale (de la 3 ani)

de Oana
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Tort

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Un desert aromat, perfect pentru zilele de iarnă – tort de portocale.

Un desert aromat, perfect pentru zilele de iarnă – tort de portocale. Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Tort de portocale

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
-200 g pişcoturi
-4 portocale mari
-200 g unt
-250 g zahăr brun pudră
mirodenii: scorţişoară, nucşoară, vanilie, după gust
-pentru ornat: frişcă naturală, o portocală, mandarină, kiwi sau alte fructe, după preferință


Mod de preparare:
Într-un vas se freacă untul cu zahărul şi mirodeniile până obţinem o compoziţie omogenă.
Separat, pişcoturile se rup bucăţele şi se însiropează cu sucul de la o portocală.
Se curăţă cele 3 portocalele rămase, se taie cubuleţe şi se amestecă cu pişcoturile însiropate.

Se adaugă crema de unt peste portocale și pișcoturi şi se amestecă totul foarte bine. Se pune compoziția rezultată într-o formă, se ornează cu frişcă naturală şi felii de portocală şi/sau alte fructe.
Se dă la frigider câteva ore, până se întăreşte.

Sursa foto:http://flic.kr/p/5rdbEx

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un vas se freacă untul cu zahărul şi mirodeniile până obţinem o compoziţie omogenă.
  2. Separat, pişcoturile se rup bucăţele şi se însiropează cu sucul de la o portocală.
  3. Se curăţă cele 3 portocalele rămase, se taie cubuleţe şi se amestecă cu pişcoturile însiropate.
  4. Se adaugă crema de unt peste portocale și pișcoturi şi se amestecă totul foarte bine. 
  5. Se pune compoziția rezultată într-o formă, se ornează cu frişcă naturală şi felii de portocală şi/sau alte fructe.
  6. Se dă la frigider câteva ore, până se întăreşte.

Comentarii