salată cu fenicul  1 an

Salată cu fenicul (de la 1 an)

Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

7

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Ca părinţi ne străduim să le oferim piticilor noștri mese cât mai hrănitoare. Astăzi vă propunem această reţetă bogată în vitamine şi minerale – salată cu fenicul.

Ca părinţi ne străduim să le oferim piticilor noștri mese cât mai hrănitoare. Astăzi vă propunem această reţetă bogată în vitamine şi minerale – salată cu fenicul.

Salată cu fenicul

5947349826_1da1e811b1_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1/2 de tulpină fenicul
– 1 bulb de fenicul
– 1 linguriţă de muştar
– coaja de la 1 lămâie
– zeama de la 1 lămâie
– 2 gălbenuşuri de ou (sau maioneză)
– 1 căţel de usturoi
– 6 ouă
– puţină sare
piper (opțional)

Mod de preparare:
Cele 6 ouă se fierb tari şi se lasă în apă rece pentru 20 de minute.

Usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu un praf de sare. Apoi se adaugă în maioneză sau se amestecă împreună cu cele două gălbenuşuri, cu zeama de lămâie, coaja de lămâie, cu muştarul şi (opţional) cu puţin piper.

Ouăle răcite se decojesc, se taie mărunt şi se încorporează în sosul de maioneză. Se adaugă apoi feniculul tocat şi se amestecă.

Se serveşte ca aperitiv sau fel principal.

Sursa foto: https://flic.kr/p/a4xHUf

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cele 6 ouă se fierb tari şi se lasă în apă rece pentru 20 de minute.
  2. Usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu un praf de sare. Apoi se adaugă în maioneză sau se amestecă împreună cu cele două gălbenuşuri, cu zeama de lămâie, coaja de lămâie, cu muştarul şi (opţional) cu puţin piper.
  3. Ouăle răcite se decojesc, se taie mărunt şi se încorporează în sosul de maioneză. 
  4. Se adaugă apoi feniculul tocat şi se amestecă.
  5. Se serveşte ca aperitiv sau fel principal.

Comentarii