zacuscă de peşte 12 luni

Zacuscă de peşte (de la 1 an)

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Pentru mese cât mai diversificate în timpul iernii, puteți pregăti pe lângă salatele de toamnă şi această zacuscă de peşte!

Pentru mese cât mai diversificate în timpul iernii, puteți pregăti pe lângă salatele de toamnă şi această zacuscă de peşte!

Zacuscă de peşte

2385600120_0f8d1b1d17_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 kg peşte cu carne albă (șalău, cod etc.)
– 1 kg morcovi
– 1,5 kg ceapă
– 500 ml ulei de floarea soarelui
– 500 g pastă de tomate
– 8 linguri de oţet
cimbru
dafin
-2 linguriţe de piper boabe
sare

Mod de preparare:
Peştele se curăţă şi se spală, apoi se taie felii de 3-4 cm grosime. Împreună cu oţetul, 0 lingură de sare şi cu mirodeniile (piper, dafin, cimbru) se fierbe într-o oală la foc mic până când se înmoaie oasele.
În timp ce fierbe peştele, ceapa se taie  solzişori, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se sotează în apă cu puțin ulei şi se lasă la foc mic până se înmoaie.
Se scoate peştele fiert din oală cu o spumieră şi se îndepărtează oasele. După aceea, se adaugă carnea în vasul cu legumele călite. Vasul cu acest amestec se ţine pe foc în continuare, amestecând cu spumiera pe fundul vasului pentru a nu se arde. Se fierbe astfel până când scade şi se omogenizează zacusca. Spre final, se adaugă pasta de tomate şi sare după gust. Se mai lasă la clocotit pentru 20 de minute. Se lasă la răcit puţin, iar apoi se pune în borcane curate şi uscate. Se închid capacele ermetic şi se sterilizează.
Pentru a se păstra mai bine, zacusca trebui să fie fiartă cât mai mult timp.

Atenţionări: Carnea de pește se poate altera foarte ușor, așadar vă recomandăm ca depozitarea borcanelor cu zacuscă de pește să se facă în locuri răcoroase şi curate, iar borcanele trebuie să fie bine sterilizate.

Sursa foto: https://flic.kr/p/4CNPNy

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Peştele se curăţă şi se spală, apoi se taie felii de 3-4 cm grosime.
  2. Împreună cu oţetul, o lingură de sare şi cu mirodeniile (piper, dafin, cimbru) se fierbe într-o oală la foc mic până când se înmoaie oasele.
  3. În timp ce fierbe peştele, ceapa se taie solzişori, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. 
  4. Se sotează în apă cu puțin ulei şi se lasă la foc mic până se înmoaie.
  5. Se scoate peştele fiert din oală cu o spumieră şi se îndepărtează oasele. 
  6. După aceea, se adaugă carnea în vasul cu legumele călite.
  7. Vasul cu acest amestec se ţine pe foc în continuare, amestecând cu spumiera pe fundul vasului pentru a nu se arde. 
  8. Se fierbe astfel până când scade şi se omogenizează zacusca. 
  9. Se mai lasă la clocotit pentru 20 de minute. 
  10. Se lasă la răcit puţin, iar apoi se pune în borcane curate şi uscate. 
  11. Se închid capacele ermetic şi se sterilizează.
  12. Pentru a se păstra mai bine, zacusca trebui să fie fiartă cât mai mult timp.
  13. Atenţionări: Carnea de pește se poate altera foarte ușor, așadar vă recomandăm ca depozitarea borcanelor cu zacuscă de pește să se facă în locuri răcoroase şi curate, iar borcanele trebuie să fie bine sterilizate.

Comentarii