O rețetă rapidă de paste cu sos de legume și parmezan. Adăugând busuioc veți da un alt gust combinației – paste cu sos ratatouille.
Pastele sunt unul dintre alimentele preferate de copii. Se pot combina cu diferite legume. Rețeta aceasta este cu roșie, dovlecel, vânătă, busuioc și parmezan – paste cu sos ratatouille.
Ingrediente:
– 1 cană de paste integrale
– 1 lingură de ulei de măsline
– 1/2 ceapă tăiată mărunt
– 1 vânătă mică, cu coajă, tăiată mărunt
– 1 dovlecel mic, cu coajă, tăiat cubulețe
– 1 cană de roșii proaspete tăiate cubulețe
– 1 lingură de busuioc tăiat mărunt
– 1 lingură de parmezan ras
Mod de preparare:
Pregătiți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet și apoi scurgeți-le de apă. Între timp căliți pentru câteva secunde ceapa, apoi adăugați vânăta și dovlecelul. Amestecați continuu până când legumele se înmoaie. Scoateți legumele din tigaia în care le-ați pregătit și lăsați-le deoparte. În aceeași tigaie căliți la foc iute roșiile până când zeama lor scade la jumătate. Adăugați busuiocul, vânăta și dovlecelul. Puneți sosul obținut peste paste și presărați parmezan.
Sursă foto: http://flic.kr/p/7Uj6DN
Comentarii