Mere umplute cu migdale 1 an

Mere umplute cu migdale (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Desert

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Ce ziceți să ne jucăm puțin cu cel mai iubit fruct, și să ne înveselim copiii cu mere umplute cu migdale? Un desert aromat și gustos.

Ce ziceți să ne jucăm puțin cu cel mai iubit fruct, și să ne înveselim copiii cu mere umplute cu migdale? Un desert aromat și gustos.

Mere umplute cu migdale

11144774_10202591844677353_1260703871_o

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 8 mere medii
– 1/2 lămâie
– 50g unt de cocos
– 50g migdale măcinate
– 50g zahăr brun
– 1/4 baton de vanilie
– 10g făină albă
– 1 ou mic

Mod de preparare:
Umplutura o preparăm în felul următor: se mixează untul cu zahărul și miezul de la vanilie până devine cremos (cca 3 minute). Se adaugă în fir subțire oul bătut, mixând continuu până se încorporează. La final, se încorporează făina. Se va obține o cremă de migdale groasă, care stă pe lingură destul de mult (dacă vă rămâne umplutură o puteți păstra la frigider pentru o altă tură de mere umplute).

Merelor le tăiați un capac deasupra. Apoi le scoateți cotorul folosind ustensila de scos cotoare, și stropiți interiorul și capacul cu suc de lămâie. Așezați merele într-o tavă și umpleți merele cu crema de migdale. Se așează capacele pe cremă, dacă a-ți păstrat codițele merelor le puteți înfige la locul lor. Puneți puțin unt pe fiecare măr.

Se încinge cuptorul la 180 de grade celsius și se coc merele preț de 35-40 de minute. Umplutura va curge puțin pe marginea merelor. Merele sunt gata când crema care se vede pe lângă capacul mărului e ușor rumenă.
Se poate servi cu fulgi de migdale și merișoare. Se servesc calde.

Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Umplutura o preparăm în felul următor: se mixează untul cu zahărul și miezul de la vanilie până devine cremos (cca 3 minute). 
  2. Se adaugă în fir subțire oul bătut, mixând continuu până se încorporează.
  3. La final, se încorporează făina. 
  4. Se va obține o cremă de migdale groasă, care stă pe lingură destul de mult (dacă vă rămâne umplutură o puteți păstra la frigider pentru o altă tură de mere umplute).
  5. Merelor le tăiați un capac deasupra.
  6. Apoi le scoateți cotorul folosind ustensila de scos cotoare, și stropiți interiorul și capacul cu suc de lămâie. 
  7. Așezați merele într-o tavă și umpleți merele cu crema de migdale.
  8. Se așează capacele pe cremă, dacă a-ți păstrat codițele merelor le puteți înfige la locul lor.
  9. Puneți puțin unt pe fiecare măr.
  10. Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și se coc merele 35-40 de minute.
  11. Umplutura va curge puțin pe marginea merelor. 
  12. Merele sunt gata când crema care se vede pe lângă capacul mărului e ușor rumenă.
  13. Se poate servi cu fulgi de migdale și merișoare. Se servesc calde.   Poftă bună!

Comentarii