Umplutura o preparăm în felul următor: se mixează untul cu zahărul și miezul de la vanilie până devine cremos (cca 3 minute).
Se adaugă în fir subțire oul bătut, mixând continuu până se încorporează.
La final, se încorporează făina.
Se va obține o cremă de migdale groasă, care stă pe lingură destul de mult (dacă vă rămâne umplutură o puteți păstra la frigider pentru o altă tură de mere umplute).
Merelor le tăiați un capac deasupra.
Apoi le scoateți cotorul folosind ustensila de scos cotoare, și stropiți interiorul și capacul cu suc de lămâie.
Așezați merele într-o tavă și umpleți merele cu crema de migdale.
Se așează capacele pe cremă, dacă a-ți păstrat codițele merelor le puteți înfige la locul lor.
Puneți puțin unt pe fiecare măr.
Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și se coc merele 35-40 de minute.
Umplutura va curge puțin pe marginea merelor.
Merele sunt gata când crema care se vede pe lângă capacul mărului e ușor rumenă.
Se poate servi cu fulgi de migdale și merișoare. Se servesc calde.