minitarte cu peşte 1 an

Minitarte cu peşte (de la 1 an)

Masă

Cină

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Special făcute pentru copii, aceste minitarte cu peşte sunt hrănitoare, bogate în vitamine, calciu şi grăsimi sănătoase. Sunt destul de uşor de ţinut în mânuţe şi, deoarece sunt uşor crocante, sunt potrivite pentru perioada erupţiilor dentare.

Special făcute pentru copii, aceste minitarte cu peşte sunt hrănitoare, bogate în vitamine, calciu şi grăsimi sănătoase. Sunt destul de uşor de ţinut în mânuţe şi, deoarece sunt uşor crocante, sunt potrivite pentru perioada erupţiilor dentare.

Minitarte cu peşte

minitarte

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300 g aluat fraged (vezi reţeta aici)
– 100 g ton (poate fi conservă sau ton dat la copt 10-20 de minute)
– o roşie mică
– câteva măsline negre
– o cană de smântână
– 50 g caşcaval

Mod de preparare:
Se întinde aluatul pe masa de lucru. Foaia de aluat ar trebui să fie subţire, cam de o jumătate de centimetru. Se taie aluatul în 6 dreptunghiuri sau 6 discuri folosind o cană ori un pahar. Se aşează toate în tavă.
Se amestecă tonul cu smântâna şi se pune câte o parte din amestec pe fiecare parte de alua, după care se ridică marginile aluatului în sus.
Se taie măslinele feliuţe. Roşia se taie în 6 felii. Se pune pe fiecare minitartă câte o felie de roşie şi câteva felii de măsline. Deasupra se rade caşcaval. Se pot uni colţurile aluatului pentru a nu se împrăştia umplutura la copt.
Se coc minitartele în cuptorul preîncălzit pentru o jumătate de oră, la foc mediu. Sunt gata când se rumeneşte aluatul pe margini.

Sugestie: Se pot coace minitarte cu peşte în forme pentru brioşe. Bineînţeles, aluatul trebuie tăiat la dimensiuni care să fie potrivite pentru formele pe care le aveţi.

Sursa foto: https://flic.kr/p/5wiaJS

Ingrediente

  • 300 g aluat fraged, (vezi reţeta aici - https://diversificare.ro/retete/2012/10/aluat-fraged-pentru-placinte-tarte-si-alte-bunatati-de-la-1-an/)
  • 100 g ton, (poate fi conservă sau ton dat la copt 10-20 de minute)
  • 1 roșie, mică
  • câteva măsline, negre
  • o cană smântână
  • 50 g cașcaval

Paşii necesari preparării

  1. Se întinde aluatul pe masa de lucru. Foaia de aluat ar trebui să fie subţire, cam de o jumătate de centimetru. 
  2. Se taie aluatul în 6 dreptunghiuri sau 6 discuri folosind o cană ori un pahar. Se aşează toate în tavă.
  3. Se amestecă tonul cu smântâna şi se pune câte o parte din amestec pe fiecare parte de aluat, după care se ridică marginile aluatului în sus.
  4. Se taie măslinele feliuţe. 
  5. Roşia se taie în 6 felii. 
  6. Se pune pe fiecare minitartă câte o felie de roşie şi câteva felii de măsline. 
  7. Deasupra se rade caşcaval. 
  8. Se pot uni colţurile aluatului pentru a nu se împrăştia umplutura la copt.
  9. Se coc minitartele în cuptorul preîncălzit pentru o jumătate de oră, la foc mediu. 
  10. Sunt gata când se rumeneşte aluatul pe margini.
  11. Sugestie: Se pot coace minitarte cu peşte în forme pentru brioşe. Bineînţeles, aluatul trebuie tăiat la dimensiuni care să fie potrivite pentru formele pe care le aveţi.

Comentarii