ardei umpluţi cu legume 1 an

Ardei umpluţi cu legume (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Poate fi solicitant să găteşti două mese diferite pentru copii şi adulţi. Reţeta aceasta ne scoate din încurcătura pentru că este delicioasă şi sănătoasa, potrivită pentru toţi membrii familiei. Un fel principal uşor care poate fi servit şi în varianta vegană dacă eliminăm caşcavalul.

Ardei umpluţi cu legume – o rețetă pentru toţi membrii familiei.

Poate fi solicitant să găteşti două mese diferite pentru copii şi adulţi. Reţeta aceasta ne scoate din încurcătura pentru că este delicioasă şi sănătoasa, potrivită pentru toţi membrii familiei. Un fel principal uşor care poate fi servit şi în varianta vegană dacă eliminăm caşcavalul.

Ardei umpluţi cu legume

Ardei umpluţi cu legume la cuptor (1-3 ani)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
• 3 ardei graşi
• 1 ceapă mică
• 1 morcov
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 2 roşii decojite şi tocate/100ml suc de roşii
• ½ cană de orez
• 1 căţel usturoi
• caşcaval

Mod de preparare:
Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se toacă şi se sotează în puţină apă timp de 3-5 minute. Se adaugă orezul şi se fierbe al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. La final se adaugă roşia/sucul de roşii şi usturoiul pisat. Se adaugă un praf de sare sau deloc pentru copiii mici.
Ardeii tăiaţi transversal se umplu şi se introduc în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute, la foc mediu, într-un vas acoperit. Se stropesc cu puțină apă. Cu 5 minute înainte de a fi gata se gratinează cu caşcaval și se lasă vasul descoperit. La final, se stropesc cu ulei de măsline şi se presăra verdeaţa tocată.

Sursă foto: https://flic.kr/p/amvFU4

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se toacă şi se sotează în puţină apă timp de 3-5 minute. 
  2. Se adaugă orezul şi se fierbe al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 
  3. La final se adaugă roşia/sucul de roşii şi usturoiul pisat. 
  4. Se adaugă un praf de sare sau deloc pentru copiii mici.
  5. Ardeii tăiaţi transversal se umplu şi se introduc în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute, la foc mediu, într-un vas acoperit. 
  6. Se stropesc cu puțină apă. 
  7. Cu 5 minute înainte de a fi gata se gratinează cu caşcaval și se lasă vasul descoperit.
  8. La final, se stropesc cu ulei de măsline şi se presăra verdeaţa tocată.

Comentarii