musaca de vinete 2 ani

Musaca de vinete (de la 2 ani)

de Andreea
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi vă propunem o mâncare de vinete delicioasă pentru cei mici și cei mari: musaca de vinete!

Astăzi vă propunem o mâncare de vinete delicioasă pentru cei mici și cei mari: musaca de vinete! Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Musaca de vinete

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 vinete
– 400 gr roșii
– 2 cepe
– 2 căței usturoi
– pătrunjel
– 2 ouă
– 300 gr iaurt grecesc (iaurt gros)
– 100 gr parmezan

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele subțiri de ½ cm grosime. Se fierb la abur, se coc pe grătar sau se sotează în puțin ulei cu apă. Dacă alegeți ultima variantă, nu puneți mult ulei odată în tigaie, deoarece vinetele pot absorbi foarte mult ulei.

Sotăm apoi ceapa tăiată “peștișor” în puțin ulei cu apă sau doar puțină apă, împreună cu usturoiul mărunțit și pătrunjelul tocat. Roșiile se taie rondele. Iaurtul se amestecă bine cu ouăle bătute, puțină sare și piper.

Acum asamblăm totul într-o tavă yena. Începem cu un strat de vinete, continuam cu unul de roșii, apoi unul de ceapă. Alternăm astfel straturile până epuizăm ingredientele. Deasupra turnăm amestecul de iaurt cu ouă. Peste presărăm parmezanul ras.

Introducem tava în cuptorul preîncâlzit la 180 de grade și lăsăm musacaua de vinete în cuptor până parmezanul se gratinează (se topește și capătă o culoare aurie-maronie).
Rețeta de musaca de vinete este ușor de preparat și va fi cu siguranță pe placul celor mici!

Sursa foto: http://flic.kr/p/9sr2k6

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Vinetele se taie rondele subțiri de ½ cm grosime. 
  2. Se fierb la abur, se coc pe grătar sau se sotează în puțin ulei cu apă. Dacă alegeți ultima variantă, nu puneți mult ulei odată în tigaie, deoarece vinetele pot absorbi foarte mult ulei.
  3. Sotăm apoi ceapa tăiată “peștișor” în puțin ulei cu apă sau doar puțină apă, împreună cu usturoiul mărunțit și pătrunjelul tocat. 
  4. Roșiile se taie rondele. Iaurtul se amestecă bine cu ouăle bătute, puțină sare și piper.
  5. Acum asamblăm totul într-o tavă yena. Începem cu un strat de vinete, continuam cu unul de roșii, apoi unul de ceapă. 
  6. Alternăm astfel straturile până epuizăm ingredientele. Deasupra turnăm amestecul de iaurt cu ouă. Peste presărăm parmezanul ras.
  7. Introducem tava în cuptorul preîncâlzit la 180 de grade și lăsăm musacaua de vinete în cuptor până parmezanul se gratinează (se topește și capătă o culoare aurie-maronie).Rețeta de musaca de vinete este ușor de preparat și va fi cu siguranță pe placul celor mici!