Cum se curăţă un kiwi în 30 de secunde

Kiwi este un fruct care nu ne lipseşte din casă, mai ales când cel mic este răcit. Asta pentru că fructul de kiwi conține cu 50% mai multă vitamina C decât portocala, iar vitamina C este un bincunoscut antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi și a îmbătrânirii organismului. De asemenea, kiwi este bogat în vitamina A, vitamina E, calciu, acid folic și potasiu, mare parte din substanțele hrănitoare fiind concentrate în coaja și în semințele sale.

Deşi, coaja sa este comestibilă şi hrănitoare (aceasta poate fi curăţată bine de peri prin frecarea cu un prosop aspru), cei mai mulţi dintre noi prefera să o cureţe. Aici vine partea grea. Curățatea micului fruct de kiwi este de multe ori o povară, mai ales când acesta este bine copt, moale şi zemos, iar nici cuţitul şi nici aparatul de curăţat legume şi fructe nu îi fac faţă. Recunosc că de multe ori am aruncat kiwi stricat pentru că după ce curăţăm câteva fructe nici nu mai vroiam să aud de ele şi amânăm chinul curăţării lui până când nu se mai putea face nimic pentru a le salva.

Cum situaţiile grele ne impulsionează să fim creativi şi să găsim soluţii ingenioase pentru orice, într-o zi în care toţi membrii familiei zăceau răpuşi de o răceală nemiloasă, m-am aşezat plină de optimism în faţa unei grămezi de kiwi şi atunci a venit ideea salvatoare (pe care o avuseseră şi alţii înaintea mea, de altfel, dar nu fusesem destul de norocoasă pentru a da peste ea mai devreme) pe care o împărtăşesc acum cu voi. Tot ce vă trebuie este o lingură sau o linguriţă, în funcţie de mărimea fructului. Eu prefer linguriţa, pentru că îmi permite să curăţ mai bine toată pulpa de pe coajă.

Cum se curăţă un kiwi in 30 de secunde?

În 4 pași simpli si rapizi:

  1. Se spală bine fructul de kiwi.
  2. Cu un cuţit se taie unul dintre capetele fructului, atât cât să fie suficient spaţiu pentru a intra linguriţa.
  3. Se poziţionează vârful linguriţei pe marginea interioară a cojii, încercând să separaţi miezul şi printr-o mişcare circulară, se îndepărtează coajă de pe kiwi.
  4. Se scoate coaja, ca rochiţa de pe o păpuşă, şi kiwi este gata de savurat sub orice formă doriţi: felii, cubuleţe, simplu sau într-o salată de fructe,  poate chiar făcut pastă într-un smoothie sau într-un piure exotic.

Puteţi să şi cronometraţi. Veţi fi gata în cel mult 30 de secunde!

Sursa foto: https://flic.kr/p/5XU4qs