Ador acest iaurt grecesc! Sper ca și copiii să aprecieze consistența lui pufoasă și gustul echilibrat. Apreciat de copii și de adulți.
Ustensile:
– oală pentru fiert
– lingură de lemn
– sită cu urechiușe
– bol mare
– tifon dens sau tifon pentru brânză
– oală de lut sau borcan de sticlă de 1,5 L
– o pătură sau un prosop
Iaurtul grecesc este special din cauza consistenței și densității lui cremoase. Avem nevoie în total de 2-3 zile pentru a obține un iaurt grecesc bun, dar eu zic că merită efortul. Iar copii vor aprecia sigur consistența lui pufoasă.
Din 1,5 litri de lapte veți obține cam 700-800 ml de iaurt grecesc.
Iaurtul grecesc se poate consuma ca atare dar și în deserturi, în sosuri și ca înlocuitor al smântânii în mâncăruri.
Sursă foto: © Looby | Dreamstime.com – Greek Yogurt Photo