brânză de iaurt 8 luni

Brânză de iaurt (de la 8 luni)

de Andreea
Masă

Gustare

Fel de mâncare

Iaurt

Ingredient principal

Iaurt

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O brânză ușoară, tartinabilă, preparată foarte simplu din iaurt grecesc – brânză de iaurt. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună.

O brânză ușoară, tartinabilă, preparată foarte simplu din iaurt grecesc – brânză de iaurt. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună.

Brânză de iaurt

brânză de iaurt

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 3 căni de iaurt grecesc

Pentru servire:
usturoi pisat
mărar sau mentă uscată
ulei de măsline

Mod de preparare:
Ca și la prepararea iaurtului grecesc, avem nevoie de tifon, o sită și un bol unde se va colecta zerul.

Sita acoperită cu tifon se așează pe bol. Turnăm iaurtul, strângem tifonul pentru a-l acoperi și dăm la frigider timp de 2 zile. La sfârșitul acestei perioade veți obține o brânză cremoasă.

Dacă ați preparat acasă iaurtul grecesc, lăsați-l mai mult la frigider în ultima etapă și veți obține această brânză ușoară și cremoasă. O puteți folosi ca atare sau amestecată cu plante aromatice.

Încercați varianta de servire cu usturoi pisat și mărar/mentă, alături de pita sau pe brioșe englezești.

Sursă foto: http://flic.kr/p/bS4Lbi

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ca și la prepararea iaurtului grecesc, avem nevoie de tifon, o sită și un bol unde se va colecta zerul.
  2. Sita acoperită cu tifon se așează pe bol. 
  3. Turnăm iaurtul, strângem tifonul pentru a-l acoperi și dăm la frigider timp de 2 zile. 
  4. La sfârșitul acestei perioade veți obține o brânză cremoasă.
  5. Dacă ați preparat acasă iaurtul grecesc, lăsați-l mai mult la frigider în ultima etapă și veți obține această brânză ușoară și cremoasă. 
  6. O puteți folosi ca atare sau amestecată cu plante aromatice.
  7. Încercați varianta de servire cu usturoi pisat și mărar/mentă, alături de pita sau pe brioșe englezești.

Comentarii