Piure de dovleac și cartofi

de Anca
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Piure

Ingredient principal

dovleac

Piure de dovleac și cartofi 6-12 luni
Timp de preparare

5

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

1 porție

Piure de dovleac și cartofi potrivit atât ca fel principal la masa de prânz, cât și ca o simplă gustare hrănitoare cu iz de desert.

Un piure de dovleac și cartofi care va încânta papilele gustative ale celor mici de la prima linguriță.
Ce este bine de știut este faptul că 100 g de dovleac asigură aproximativ 70% din doza zilnică necesară de vitamina A. Cartoful este și el o sursă excelentă de vitamina C. Conține o cantitate importantă de vitamina B6, potasiu, magneziu, cupru și fibre.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Legumele se curăță, se spală foarte bine și se taie cuburi.
  2. Se fierb (pe foc sau la aburi), până când dovleacul și cartoful sunt suficient de moi ca să le putem pasa. 
  3. Ceapa se îndepărtează înainte de pasare, iar apa în care au fiert legumele se păstrează pentru a se adăuga la piure, în funcție de consistența dorită.
  4. Piureul/supa obținută se poate îmbogăți cu o linguriță de ulei de măsline.