Piure de dovleac și cartofi 6-12 luni

Piure de dovleac și cartofi (peste 7-8 luni)

de Anca
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Piure

Ingredient principal

dovleac

Timp de preparare

5

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

1 porție

Piure de dovleac și cartofi potrivit atât ca fel principal la masa de prânz, cât și ca o simplă gustare hranitoare cu iz de desert.

Un piure de dovleac și cartofi care va încânta papilele gustative ale celor mici de la prima linguriță.

Piure de dovleac și cartofi

Ingrediente:
– 50 g dovleac
– un cartof
– o ceapă mică

Mod de preparare:
Legumele se curăță, se spală foarte bine și se taie cuburi.
Se fierb (pe foc sau la aburi), până când dovleacul și cartoful sunt suficient de moi ca să le putem pasa. Ceapa se îndepărtează înainte de pasare, iar apa în care au fiert legumele se păstrează pentru a se adăuga la piure, în funcție de consistența dorită.
Piureul/supa obținută se poate îmbogăți cu o linguriță de ulei de măsline.

Sursa foto: http://flic.kr/p/7Ge5kE

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Legumele se curăță, se spală foarte bine și se taie cuburi.
  2. Se fierb (pe foc sau la aburi), până când dovleacul și cartoful sunt suficient de moi ca să le putem pasa. 
  3. Ceapa se îndepărtează înainte de pasare, iar apa în care au fiert legumele se păstrează pentru a se adăuga la piure, în funcție de consistența dorită.
  4. Piureul/supa obținută se poate îmbogăți cu o linguriță de ulei de măsline.  

Comentarii