Încercați această combinație de cuș-cuș cu legume la grătar și plante aromatice. Va fi cu siguranță un succes.
Ingrediente
- o căniță cușcuș, (eventual integral)
- 200 g mix italian legume, congelate sau proaspete, tăiate felii subțiri sau rondele (ciuperci, ceapă, dovlecel, vânătă, ardei gras roșu)
- mix italian plante aromatice, (măghiran, busuioc, oregano, pătrunjel)
- ulei de măsline, sau
- unt
- sare, (după 1 an)
- piper
- usturoi, granulat
Paşii necesari preparării
- Se prepară cuș-cușul conform indicațiilor de pe pachet. În general regula este: peste o măsură de cuș-cuș adăugăm o măsură și jumătate de apă fierbinte și lăsăm acoperit 5 minute. Dar în funcție de mărimea cuș-cușului cantitatea de apă poate varia.
- În funcție de vârsta copilului adăugăm puțină sare și puțin ulei de măsline.
- Amestecăm cu furculița pentru a se “afâna”.
- Încingem o tigaie-grătar (wok).
- Punem legumele proaspete sau congelate într-un bol, adăugăm condimentele, plantele aromatice și o lingură de ulei de măsline/unt. Amestecăm bine.
- Turnăm legumele în tigaia-grătar și lăsăm să se rumenească timp de aprox 5 minute.
- Amestecăm legumele în cuș-cuș și servim.
Sursă foto: http://flic.kr/p/apRFU4