cuș-cuș cu legume 8 luni

Cuș-cuș cu legume (de la 8 luni)

de Andreea
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Încercați această combinație de cuș-cuș cu legume la grătar și plante aromatice. Va fi cu siguranță un succes.

Încercați această combinație de cuș-cuș cu legume la grătar și plante aromatice. Va fi cu siguranță un succes.

Cuș-cuș cu legume

cuș-cuș cu legume

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o căniță de cuș-cuș (eventual integral)
– 200 g mix italian de legume congelate sau proaspete, tăiate felii subțiri sau rondele (ciuperci, ceapă, dovlecel, vânătă, ardei gras roșu)
– mix italian de plante aromatice (măghiran, busuioc, oregano, pătrunjel)
ulei de măsline / unt
sare*, piper, usturoi granulat
*după 1 an

Mod de preparare:
Se prepară cuș-cușul conform indicațiilor de pe pachet. În general regula este: peste o măsură de cuș-cuș adăugăm o măsură și jumătate de apă fierbinte și lăsăm acoperit 5 minute. Dar în funcție de mărimea cuș-cușului cantitatea de apă poate varia.

În funcție de vârsta copilului adăugăm puțină sare și puțin ulei de măsline. Amestecăm cu furculița pentru a se “afâna”. Încingem o tigaie-grătar (wok).

Punem legumele proaspete sau congelate într-un bol, adăugăm condimentele, plantele aromatice și o lingură de ulei de măsline/unt. Amestecăm bine. Turnăm legumele în tigaia-grătar și lăsăm să se rumenească timp de aprox 5 minute.

Amestecăm legumele în cuș-cuș și servim.

Sursă foto: http://flic.kr/p/apRFU4

Ingrediente

  • o căniță de cușcuș, (eventual integral)
  • 200 g mix italian de legume, congelate sau proaspete, tăiate felii subțiri sau rondele (ciuperci, ceapă, dovlecel, vânătă, ardei gras roșu)
  • mix italian de plante aromatice, (măghiran, busuioc, oregano, pătrunjel)
  • ulei de măsline, sau
  • unt
  • sare, (după 1 an)
  • piper
  • usturoi, granulat

Paşii necesari preparării

  1. Se prepară cuș-cușul conform indicațiilor de pe pachet. În general regula este: peste o măsură de cuș-cuș adăugăm o măsură și jumătate de apă fierbinte și lăsăm acoperit 5 minute. Dar în funcție de mărimea cuș-cușului cantitatea de apă poate varia.
  2. În funcție de vârsta copilului adăugăm puțină sare și puțin ulei de măsline. 
  3. Amestecăm cu furculița pentru a se “afâna”. 
  4. Încingem o tigaie-grătar (wok).
  5. Punem legumele proaspete sau congelate într-un bol, adăugăm condimentele, plantele aromatice și o lingură de ulei de măsline/unt. Amestecăm bine. 
  6. Turnăm legumele în tigaia-grătar și lăsăm să se rumenească timp de aprox 5 minute.
  7. Amestecăm legumele în cuș-cuș și servim.

Comentarii