tagliatelle cu brânză  3 ani

Tagliatelle cu brânză (de la 3 ani)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Tagliatelle cu brânză, hrănitoare, gustoase, apetisante. Copiii se vor grăbi sa încerce acest fel de mâncare italian.

Tagliatelle cu brânză, hrănitoare, gustoase, apetisante. Copiii se vor grăbi să încerce acest fel de mâncare italian. Va fi preferat și de adulți.

Tagliatelle cu brânză

paste

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 350 gr paste tagliatelle
– 1 lingură ulei de măsline
– 100 ml smântână
– 80 gr caşcaval
– 80 gr gorgonzola
piper 
– 1 căţel de usturoi
– frunzele de la 4 tije de oregano proaspăt

Mod de preparare:
Uleiul se pune într-o tigaie pe foc cu puțină apă. Se adăugă usturoiul puţin zdrobit şi se lasă 1 minut la călit. Se pune apoi smântâna în tigaie şi, înainte să dea în clocot, se adaugă brânzeturile rase.

Se pune un vas cu apă şi puţină sare pe foc şi se fierb tagliatellele timp de 8- 10 minute. Când au fiert se scurg şi se spală imediat cu apă rece după care se scurg din nou. Pastele fierte se pun în tigaia cu sos, se amestecă bine cu sosul  şi se adaugă frunzele de oregano tăiate mărunt. Se lasă 5 minute acoperite cu un capac pentru a se întrepătrunde aromele şi se servesc. Reţeta aceasta se prepară în 15 minute şi ajunge pentru 3 persoane.

Sursa foto:http://flic.kr/p/e6jyY6

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Uleiul se pune într-o tigaie pe foc cu puțină apă. 
  2. Se adăugă usturoiul puţin zdrobit şi se lasă 1 minut la călit. 
  3. Se pune apoi smântâna în tigaie şi, înainte să dea în clocot, se adaugă brânzeturile rase.
  4. Se pune un vas cu apă şi puţină sare pe foc şi se fierb tagliatellele timp de 8- 10 minute. .
  5. Când au fiert se scurg şi se spală imediat cu apă rece după care se scurg din nou. 
  6. Pastele fierte se pun în tigaia cu sos, se amestecă bine cu sosul  şi se adaugă frunzele de oregano tăiate mărunt. 
  7. Se lasă 5 minute acoperite cu un capac pentru a se întrepătrunde aromele şi se servesc. 
  8. Reţeta aceasta se prepară în 15 minute şi ajunge pentru 3 persoane.

Comentarii