tagliatelle roz 8 luni

Tagliatelle roz (de la 8 luni)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Paste

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O rețetă de paste făcute în casă, care cu siguranță va avea succes: tagliatelle roz, colorate cu sfeclă roșie.

O rețetă de paste făcute în casă, care cu siguranță va avea succes: tagliatelle roz, colorate cu sfeclă roșie. Poftă bună!

Tagliatelle roz (de la 8 luni)

tagliatelle roz

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– două linguri zeamă de sfeclă roşie
– 2 ouă
– 500 g făină integrală (poate fi de grâu sau alt tip de făină potrivită categoriei de vârstă a copilului )

Mod de preparare:
Se bat uşor ouăle cu zeama de sfeclă roşie folosind o furculiţă. Apoi se adaugă o cană de făină şi se frământă. Frământaţi coca până când obţineţi un aluat elastic şi nelipicios adăugând şi altă făină pe parcurs. Restul de făină se foloseşte la întins foile.
Aluatul trebuie tăiat întâi în câteva părţi egale pentru a-l putea întinde mai uşor şi mai repede. Astfel, după ce l-aţi tăiat bucăţi, întindeţi bucăţile de aluat în foi cât mai subţiri pe o suprafaţă presărată cu făină. Apoi tăiaţi fiecare foaie în făşii înguste. Pentru rapiditate puteţi rula foile înainte de a le tăia. Se obţin paste late de culoare roz intens.
Atenţionări: În timpul fierberii se va mai atenua din culoarea roşie. Cu cât fierbeţi mai mult tagliatellele acestea cu atât se vor decolora. La final veţi avea paste italiene roz.

Sursa foto:
© Zaziedanslacuisine | Dreamstime.comFresh Homemade Pasta Tagliatelle With Beetroot On Rustic Wooden Table Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se bat uşor ouăle cu zeama de sfeclă roşie folosind o furculiţă. 
  2. Apoi se adaugă o cană de făină şi se frământă. 
  3. Frământaţi coca până când obţineţi un aluat elastic şi nelipicios adăugând şi altă făină pe parcurs.
  4.  Restul de făină se foloseşte la întins foile.
  5. Aluatul trebuie tăiat întâi în câteva părţi egale pentru a-l putea întinde mai uşor şi mai repede. 
  6. Astfel, după ce l-aţi tăiat bucăţi, întindeţi bucăţile de aluat în foi cât mai subţiri pe o suprafaţă presărată cu făină.
  7. Apoi tăiaţi fiecare foaie în făşii înguste. 
  8. Pentru rapiditate puteţi rula foile înainte de a le tăia. 
  9. Se obţin paste late de culoare roz intens.
  10. Atenţionări: În timpul fierberii se va mai atenua din culoarea roşie. Cu cât fierbeţi mai mult tagliatellele, acestea cu atât se vor decolora. La final veţi avea paste italiene roz.

Comentarii