Cereale cu ghimbir

Cereale cu ghimbir (după 3 ani)

de Adelina
Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Aceste cereale cu ghimbir reprezintă un desert deosebit, perfect pentru o masă în familie sau pentru o ocazie specială. Poftă bună!

Aceste cereale cu ghimbir reprezintă un desert deosebit, perfect pentru o masă în familie sau pentru o ocazie specială.

Cereale cu ghimbir

Cereale cu ghimbir

Ingrediente

  • Umplutură: 300 g unt, pentru umplutură și 100 g unt pentru glazură
  • 100 g zahăr brun, pentru umplutură și 100 g zahăr brun pudră pentru glazură
  • 3 linguri sirop de arțar, pentru umplutură și 2 linguri sirop de arțar pentru glazură
  • 300 g fulgi de ovăz
  • 150 g făină, neagră
  • 60 g fulgi de nucă de cocos
  • Glazură: 2 linguri pudră de ghimbir, și 20 g ghimbir răzuit
  • câteva bucăți de ananas

Paşii necesari preparării

  1. Se topește la foc mic untul cu zahărul și siropul de arțar, după care se adaugă fulgii de ovăz, făina și fulgii de cocos, amestecând bine toate ingredientele. 
  2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune amestecul în ea, presându-l până când devine un strat gros de un deget și jumătate. 
  3. Se dă tava la cuptor aproximativ 30 de minute, până când blatul se rumenește.
  4. Pentru glazură, se încălzește untul la foc mic alături de zahăr, siropul de arțar, ghimbirul măcinat și cel răzuit. 
  5. Se amestecă până când se omogenizează compoziția, se toarnă glazura peste blat și se lasă la răcit, după care poate fi tăiată pătrățele.   Poftă bună!
Se topește la foc mic untul, împreună cu zahărul și siropul de arțar, după care adaugă fulgii de ovăz, făina și fulgii de cocos, amestecând bine toate ingredientele. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune amestecul în ea, presându-l până când devine un strat gros de 1 deget și jumătate. Se dă tava la cuptor aproximativ 30 de minute, până când blatul se rumenește.

Pentru glazură, se încălzește untul la foc mic alături de zahăr, siropul de arțar, ghimbirul măcinat și cel răzuit. Se amestecă până când se omogenizează compoziția, se toarnă glazura peste blat și se lasă la răcit, după care poate fi tăiată pătrățele.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii