Top 5 rețete cu sfeclă roșie

supă cremă de sfeclă roșie

Motive pentru a o consuma sunt multe, aşadar vă spunem mai departe și care sunt câteva dintre cele mai apreciate reţete cu sfeclă roşie.

Bătrâna și uimitoarea sfeclă roşie, era populară încă din vremea Imperiului Roman pentru acțiunea sa benefica în tratarea febrei, constipaţiei, rănilor şi a problemelor de piele. Sfecla, în întregimea sa, are o excepţională valoare nutritivă, în special frunzele sale bogate în calciu, fier, vitaminele A şi C, dar şi rădăcina bogată în acid folic, fibre, mangan şi potasiu. Cercetări recente au asociat sfecla roşie cu creşterea rezistenţei fizice, îmbunătățirea circulaţiei şi scăderea tensiunii arteriale. Motive pentru a o consuma sunt multe, aşadar vă spunem mai departe și care sunt câteva dintre cele mai apreciate reţete cu sfeclă roşie.

Top 5 reţete cu sfeclă roșie

Pateu de sfeclă roșie

O soluție simplă și rapidă pentru micul dejun, o gustare săţioasă sau un antreu deosebit pentru cei mici la evenimente speciale. Legumele se spală bine, se curăţă şi se fierb, după care se adaugă ingredientul „secret”. Cu o apăsare de buton, pasta este gata! Pentru adulți se poate condimenta şi asezona după gust. Se pot umple forme de tartă cu aluat neîndulcit sau se întinde pe pâine ori biscuiţi.

Cartofi cu sfeclă roșie și ou

Un preparat ce poate fi folosit cu succes la masa de prânz şi care poate fi adaptat cu câteva mici modificări și pentru copiii mai mici de 1 an, prin eliminarea albuşului de ou şi a sării. Dacă este condimentat după gust, piureul va fi apreciat şi de părinţi.

Supă cremă de sfeclă roșie

O supă cremă cu un gust deosebit, dulce-acrişor care va fi pe placul întregii familii. Sfecla se poate fierbe, însă atunci când este coapta îşi intensifică aroma şi veţi obţine un rezultat mult mai bun. În plus, sosul de avocado cu măr este că… cireaşa de pe tort 🙂

Salată de sfeclă coaptă

Când pregătiţi sfecla la cuptor pentru supa de mai sus, vă sfătuiesc să coaceţi una în plus şi pentru salată. Chiar dacă nu o pregătiţi în aceeaşi zi, o puteţi păstra la frigider, în coajă, pentru câteva zile. Colega noastră Andreea ne dă un sfat util: sfecla se poate găti în timp ce altă mâncare se coace în cuptor, pentru a economisi energie.

Pentru salată nu aveţi nevoie decât de trei ingrediente plus sosul din ulei şi lămâie. Simplu ca bună ziua! Se poate consuma ca atare sau ca și garnitură, dar indiferent de opţiune, asigurați-vă că aveţi o porţie în plus. Veţi avea nevoie de ea 😉

Salată cu sfeclă şi avocado

Cea mai bună variantă de a consuma sfecla: crudă. Este una dintre salatele preferate ale fiului meu. Nu necesită mai mult de 10 minute pentru pregătire, incluzând spălatul şi curăţatul legumelor, iar rezultatul este o farfurie plină cu vitamine, proteine, minerale şi acizi benefici pentru organism.

Vă doresc poftă bună!