Mini croissante integrale

Mini croissante integrale (după 3 ani)

de Adelina
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ciocolată

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Aceste mini croissante integrale cu umplutură de brânză sau ciocolată vor umple casa cu un miros irezistibil. Pot fi folosite ca desert sau ca gustare.

Aceste mini croissante integrale cu umplutură de brânză sau ciocolată vor umple casa cu un miros irezistibil. Pot fi folosite ca desert sau ca gustare.

Mini croissante integrale

Mini croissante integrale

Ingrediente:

Pentru umplut, personal am ales:

  • ciocolată neagră 85%
  • brânză de țară cu busuioc

Mod de preparare:

Pentru a frământa punem într-un bol mare făina, în mijloc punem drojdia, zahărul, sarea și untul ținut la temperatura camerei, după care începem să încorporăm  laptele. Frământăm până când rezultă un aluat omogen, după care acoperim bolul cu un prosop curat și îl lăsăm sa crească 2 ore. Se mai poate adăuga puțina făină pe parcursul frământării, dacă altuatul vi se pare prea moale.

Împărțim aluatul în 3 părți și cu ajutorul unui sucitor întindem foile, după care le tăiem in formă de triunghiuri. Ca umplutură puteți adăuga ce vă doriți, iar deasupra se ung cu 1 ou amestecat cu 1 lingură de lapte.

Dacă alegeți să le umpleți cu brânză, zdrobiți-o cu o furculiță, adaugați un 1 ou, busuioc și gata. Pentru cele umplute  cu ciocolată am pus direct câte un cub în fiecare croissant.

Foto: diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru a frământa punem într-un bol mare făina, în mijloc punem drojdia, zahărul, sarea și untul ținut la temperatura camerei, după care începem să încorporăm laptele.
  2. Frământăm până când rezultă un aluat omogen, după care acoperim bolul cu un prosop curat și îl lăsăm sa crească 2 ore. 
  3. Se mai poate adăuga puțină făină pe parcursul frământării, dacă aluatul vi se pare prea moale.
  4. Împărțim aluatul în 3 părți și cu ajutorul unui sucitor întindem foile, după care le tăiem în formă de triunghiuri. 
  5. Ca umplutură, puteți adăuga ce vă doriți, iar deasupra cornulețele se ung cu un ou amestecat cu o lingură de lapte.
  6. Dacă alegeți să le umpleți cu brânză, zdrobiți-o cu o furculiță, adaugați un un ou, busuioc și gata. Pentru cele umplute cu ciocolată am pus direct câte un cub în fiecare croissant.
  7. Coaceți în cuptor croissantele până se rumenesc.