Frişcă din cremă de cocos (de la 1 an)

Am în minte această reţetă de frișcă din cremă de cocos, de foarte multă vreme şi am avut parte de multe frământări până am ajuns la rezultatul final. Am căutat neîncetat o reţetă potrivită, fără să îmi dau seama cât eram de aproape. Făceam de ceva vreme cremă de cocos şi nu mi-a trecut prin minte să o bat cu mixerul până acum. Este o reţetă simplă, dar de efect și cu un gust uimitor.

Frişcă din cremă de cocos

Frişcă din cremă de cocos

Ingrediente

  • 200 g cremă de cocos (se obţine din circa 2 nuci de cocos)
  • 2-3 linguri zahăr brut făcut pudră/miere/sirop de agave
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • opţional – 1 plic întăritor de frişcă (dacă vreţi să puneţi frişca pe prăjitură şi să reziste. Acesta este un amestec de zahăr şi amidon)

Mod de preparare

  1. Înainte de a începe treaba, ne asigurăm că vasul în care vom bate frişca, paletele mixerului şi crema de cocos sunt reci. Ar trebui să stea la frigider minim 6 ore, dacă nu peste noapte.
  2. Se sparg nucile de cocos ca aici şi apoi se prepară crema de cocos după rețeta de aici.
  3. Crema se lasă la frigider peste noapte, iar a doua zi se pregătește frişca.
  4. Crema de cocos se bate pentru un minut, după care se adaugă prima lingură de zahăr pudră.
  5. Continuăm să batem cu mixerul pentru încă 2-3 minute. Mixarea cremei va aera frişca şi o va face mai pufoasă.
  6. După cele trei minute, se adaugă cea de-a doua lingură de zahăr şi se continuă mixarea pentru încă 2-3 minute.
  7. Se adaugă extractul de vanilie şi se continuă mixarea pentru încă 2 minute.
  8. Dacă frişca se foloseşte la ornatul prăjiturilor, se adaugă şi întăritorul de frişcă. După mixare se poate păstra frişca într-un recipient de sticlă cu capac, până la 5 zile.

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On