piure de castane 1 an

Piure de castane (de la 1 an)

de Adina
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Piure

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Acest piure de castane este gustos, hrănitor și sățios, o rețetă care din păcate o putem prepara în casă doar toamna, în sezonul de castane.

Acest piure de castane este gustos, hrănitor și sățios, o rețetă care din păcate o putem prepara în casă doar toamna, în sezonul de castane.

Piure de castane

castane

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500gr de castane crude, cu coajă
– 2 linguri de miere de albine
– 1 lingură unt
– ½ linguriță pudră de vanilie sau scorțișoară
– o cană de apă

Mod de preparare:
Puneți apă (separat de cea menționată la ingrediente) la fiert într-o oală. Între timp spălați castanele și încrestați cu un cuțit un “X” pe coaja de pe partea rotunjită. Când apa fierbe, puneți castanele în oală și fierbeți-le pentru aproximativ 30-40 de minute. După ce s-au fiert, curățați-le de coajă pentru a scoate miezul.

Puneți miezul de castane în robotul de bucătărie cu lama S sau în blender, și adăugați mierea, untul, vanilia/scorțișoara și puțină apă. Blenduiți și continuați să adăugați apă până obțineți consistența dorită.

Se poate servi ca atare sau presărat cu alte nuci mărunțite sau semințe (nuci românești, migdale, caju).

Sursă foto: http://flic.kr/p/9EbYEp

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Puneți apă (separat de cea menționată la ingrediente) la fiert într-o oală. 
  2. Între timp spălați castanele și încrestați cu un cuțit un “X” pe coaja de pe partea rotunjită. 
  3. Când apa fierbe, puneți castanele în oală și fierbeți-le pentru aproximativ 30-40 de minute. 
  4. După ce s-au fiert, curățați-le de coajă pentru a scoate miezul.
  5. Puneți miezul de castane în robotul de bucătărie cu lama S sau în blender, și adăugați mierea, untul, vanilia/scorțișoara și puțină apă. 
  6. Blenduiți și continuați să adăugați apă până obțineți consistența dorită.
  7. Se poate servi ca atare sau presărat cu alte nuci mărunțite sau semințe (nuci românești, migdale, caju).

Comentarii