Pilaf de hrișcă și legume (de la 8 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Această rețetă de pilaf de hrișcă și legume este o combinație delicioasă de… hrișcă și legume colorate și aromate. Le puteți servi alături o salată crocantă de varză pentru o masă de seară copioasă.

Pilaf de hrișcă și legume

pilaf de hrișcă

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Hrișca se spală și se pune la hidratat peste noapte.
  2. A doua zi se aruncă apa în care a stat și se clătește din nou.
  3. Se spală, curăță și se toacă mărunt ceapa și morcovul, iar ardeiul se taie în cubulețe.
  4. Ceapa se gătește pentru 3-5 minute în puțină apă, după care se adaugă hrișca și morcovul.
  5. Se completează cu apă cât să acopere ușor hrișca și se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac pentru 10 minute după ce începe să fiarbă apa.
  6. Se adaugă ardeiul și mazărea și se mai gătește la foc mic încă 10 minute.
  7. Se verifică dacă hrișca este gătită suficient și dacă se zdrobește ușor înseamnă că este gata.
  8. Mărarul se toacă și se amescecă în mâncare, iar când se răcește se stropește cu ulei de măsline.

Pilaful se savurează la masa de seară sau la prânz și poate fi însoțit de o salată cu legume de sezon. Noi am folosit de data aceasta salată de varză, iar combinația a fost excelentă.

Opțional, pentru copiii mai mari de 1 an și pentru adulți se poate pune puțină sare, după gust.

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On