Salată de icre raw cu chia (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Salată de icre raw cu chia – un înlocuitor excelent pentru icre. Este o sursă importantă de fibre, antioxidanţi, vitamine, minerale şi acizi grași esențiali.

Salată de icre raw cu chia

Salată de icre raw cu chia

Ingrediente:

– 4 linguri seminţe de chia
– 50 ml apă
– 1-2 linguri zeamă de lămâie
– 1-2 linguri de ulei de măsline, de floarea soarelui sau de sâmburi de struguri, presat la rece
– 1 ceapă roşie mică (sau jumătate, după gust)
– un praf de sare de Himalaya
– un praf de piper

Mod de preparare:

Chia, apa şi zeama de lămâie se amestecă timp de 2-3 minute, până se înmoaie bine seminţele şi se transformă într-o pastă. Dacă sunt lăsate să stea în apă seminţele se lipesc şi formează grămăjoare, împiedicând înmuierea completă. Ceapa se spală, se taie mărunt şi se adăugă în salată. Uleiul se încorporează treptat, amestecând continuu. Un praf de sare, puţin piper şi salata este gata.
Salata de icre raw este perfectă pentru o petrecere în mijlocului postului sau pentru consumul zilnic de bunătăţi crude. Se întinde pe o felie de pâine integrală prăjită şi se pot presăra câteva firicele de pătrunjel tocat. Poftă bună!

Sursa foto: https://flic.kr/p/m3co1e

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On