Salată Iceberg, o porție de hidratare

Salata Iceberg este unul din cele șase tipuri de salată din familia Lactuca. Seamănă la aspect cu varza, iar frunzele conțin o cantitate destul de mare de apă față de alte tipuri de salată. În funcție de regiunea în care este plantată, dar și perioada de cultivare, salata Iceberg poartă diferite denumiri precum Bay View, Beacon, Coyote, Crusader, Hallmark și Laguna Fresca.

În supermarket-uri o găsim ambalată, tot timpul anului. Odată culeasă, se depozitează în cutii de carton, apoi se videaza și se ține în camere frigorifice. Acesta este și secretul pentru care salata Iceberg se menține proaspătă o perioadă mult mai mare de timp ce poate ajunge și până la patru săptămâni.

Ce substanțe nutritive conține salata Iceberg?

Salata Iceberg este o sursă excelentă de potasiu, fier, sodiu, calciu, fibre și vitamina K. Conținutul ridicat de apă face ca salata Iceberg să fie săracă în calorii și, deci, să lase loc altor substanțe nutritive. Sodiul, de asemenea, este un mineral responsabil cu presiunea osmotică ce permite mișcarea fluidelor și a substanțelor nutritive către membranele celulare. Astfel, se menține funcționalitatea corespunzătoare a organismului.

Când pot introduce salata Iceberg în alimentația copilului?

Salata Iceberg, ca și alte tipuri de salată cu frunze verzi, poate fi introdusă în alimentația copilului, treptat, începând cu vârsta de 10 luni. Nu uitați, însă, să cereți sfatul medicului pediatru și să respectați regula celor 4 zile.

Cum se prepară salata Iceberg?

Deși nu este recunoscută pentru gustul său, este apreciată, însă, pentru textura frunzelor ușor crocante. Se folosește atât simplă, cât și în combinații cu alte tipuri de salată – radicchio, salată verde. Simplă poate fi consumată cu brânză Roquefort sau Blue Cheese, frunze de pătrunjel proaspăt, busuioc, roșii, ceapă, ouă, ulei de măsline și oțet de mere (sau zeamă de lămâie).

Surse:
http://www.specialtyproduce.com/produce.php?item=5882
http://www.raw-food-health.net/Iceberg-Lettuce-Nutrition.html

Sursă foto: https://flic.kr/p/rdue8a