Pizza vegetariană pentru copii 8 luni

Pizza vegetariană pentru copii

de Eugenia
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pizza

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pentru distracție garantată în bucătărie, preparați această rețetă de pizza vegetariană pentru copii, alături de cei mici!

Această pizza vegetariană pentru copii va fi, cu siguranță, pe placul întregii familii. Copiii vor fi fericiți să participe la prepararea ei. Iar dacă vreți și alte combinații, mai avem câteva sugestii de rețete aici!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune într-un pahar drojdia amestecată cu o lingură de făină, 3 linguri de apă caldă şi zahăr până se face ca o pastă.
  2. Se lasă câteva minute până se umflă şi face spumă.
  3. Într-un castron se pune făina, în mijlocul ei oul, se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea şi se amestecă, pentru a forma un aluat moale şi elastic. Dacă e nevoie se adaugă şi restul de apă.
  4. Se frământă bine, se lasă deoparte acoperit, să dospească până îşi mărește volumul. Se poate lăsa şi la frigider de pe o zi pe alta.
  5. Când vrem să preparăm pizza, întindem o foaie de mărimea şi forma dorită, pe care o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6. Pe blatul astfel așezat în tavă se întinde sosul de roșii și se adaugă ciupercile, ardeiul gras, ceapa roșie, măslinele, emmentalerul, mozzarella și parmezanul ras. Opțional, pentru copii mai mari, se poate adăuga și o conservă de ton în suc propriu și o mână de capere.
  7. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până când blatul s-a rumenit și brânzeturile sunt topite.
  8. Se scoate din cuptor și se adaugă frunzele de rucola și busuioc fresh.