Pastă tartinabilă de brânză cu urzici (de la 2 ani)

Print Friendly, PDF & Email

Nu toată lumea apreciază gustul urzicilor, dar toată lumea cunoaște proprietățile lor vindecătoare. Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine și minerale, de aceea, ar trebui să nu le ratăm, atunci când sunt în sezon. O rețetă delicioasă care folosește aceste mici plante usturătoare, este această rețetă de pastă tartinabilă de brânză cu urzici.
Poate fi servită în mai multe feluri și suntem convinse că vă va cuceri.

Pastă tartinabilă de brânză cu urzici

pasta urzici

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Curățați și spălați urzicile foarte bine
  2. Opăriți-le cu puțină sare și apă, într-o tigaie, sub capac.
  3. Când acestea sunt gătite bine, luați capacul și mai lăsați-le pe foc, amestecând din când în când până se evaporă excesul de apă.
  4. Lăsați urzicile să se răcească și pasați-le cu ajutorul blenderului.
  5. Adăugați brânza, uleiul, usturoiul pasat și mărarul tocat și amestecați bine. În loc de brânza dulce puteți folosi și brânză matură de oaie/capră dacă doriți un gust mai intens.
  6. Această pastă de urzici este foarte versatilă: merge de minune întinsă pe pâine proaspătă, servită ca dip/sos alături de legume crude, peste paste sau alături de felul principal de mâncare.

Author: Ioana Vlad

Share This Post On