Biryani vegan 10 luni

Biryani vegan

de Adelina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Biryani vegan este un preparat de origine indiană pe bază de orez și curry.

Astăzi vă recomandăm biryani vegan, un preparat specific Indiei, foarte aromat şi… colorat. Cu siguranţă cei mici îl vor găsi interesant!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se prepară orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi îl păstrați acoperit cât timp pregătiți restul.
  2. Pentru pasta curry se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie sau în blender.
  3. Se încinge uleiul într-o cratiță și se adaugă pasta, apoi conopida tăiată buchețele și cartofii tăiați în cuburi. 
  4. Se gătesc în pastă până când iau culoarea acesteia, apoi se adaugă lintea și fasolea şi se acoperă totul cu aproximativ 500 ml de apă. 
  5. Se pune un capac și se lasă mâncarea să fiarbă 20-25 de minute, până când ingredientele se înmoaie. 
  6. În ultimele 5 minute adăugați mazărea deja fiartă.
  7. Apoi se încorporează orezul, se amestecă și se pune preparatul pe un platou, se presară alunele caju și pătrunjelul deasupra.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro