Biryani vegan 10 luni

Biryani vegan (de la 1 an)

de Adelina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Astăzi vă recomandăm biryani vegan, un preparat specific Indiei, foarte aromat şi… colorat. Cu siguranţă cei mici îl vor găsi interesant!

Astăzi vă recomandăm biryani vegan, un preparat specific Indiei, foarte aromat şi… colorat. Cu siguranţă cei mici îl vor găsi interesant!

Biryani vegan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ingrediente:
-300 g de orez basmati
-1 conopidă
-2 cartofi
-100 g linte
-100 g fasole verde
-2 mâini mazăre
-1 legatură mică de pătrunjel
-50 g alune caju (de la 1 an)

Pasta curry:
-1 ceapă
-1 bucată de ghimbir (de la 2 ani)
-5 căței de usturoi
-2 lingurițe pastă curry
-1 linguriță chimion măcinat
-2 linguri ulei
-1 ardei iute (opțional)

Mod de preparare:
Se prepară orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi îl păstrați acoperit cât timp pregătiți restul.
Pentru pasta curry se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie sau în blender, se încinge uleiul într-o cratiță și se adaugă pasta, apoi conopida tăiată buchețele și cartofii tăiați în cuburi. Se gătesc în pastă până când iau culoarea acesteia, apoi se adaugă lintea și fasolea şi se acoperă totul cu aproximativ 500 ml de apă. Se pune un capac și se lasă mâncarea să fiarbă 20-25 de minute, până când ingredientele se înmoaie. În ultimele 5 minute adăugați mazărea deja fiartă. Apoi se încorporează orezul, se amestecă și se pune preparatul pe un platou, se presară alunele caju și pătrunjelul deasupra.

Poftă bună!

Grad de dificultate : mediu
6 porții
Timp de pregătire: 1 oră

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se prepară orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi îl păstrați acoperit cât timp pregătiți restul.
  2. Pentru pasta curry se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie sau în blender.
  3. Se încinge uleiul într-o cratiță și se adaugă pasta, apoi conopida tăiată buchețele și cartofii tăiați în cuburi. 
  4. Se gătesc în pastă până când iau culoarea acesteia, apoi se adaugă lintea și fasolea şi se acoperă totul cu aproximativ 500 ml de apă. 
  5. Se pune un capac și se lasă mâncarea să fiarbă 20-25 de minute, până când ingredientele se înmoaie. 
  6. În ultimele 5 minute adăugați mazărea deja fiartă.
  7. Apoi se încorporează orezul, se amestecă și se pune preparatul pe un platou, se presară alunele caju și pătrunjelul deasupra.   Poftă bună!

Comentarii