Pateu de soia (de la 9 luni)

Ingrediente:
– o cană de soia uscată
– 3 linguri de ulei de măsline
– un cățel de usturoi
– sucul de la jumătate de lămâie
– mirodenii  după gust (boia de ardei dulce, cimbru, busuioc, chimen).

Mod de preparare:
Soia se lasă la înmuiat peste noapte după care se clătește bine în mai multe ape. Se fierbe cu 3 căni de apă la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Se pasează în blender sau cu un mixer vertical cu apă până la jumătatea cantității aflată în recipient. Se amestecă cu celelalte ingrediente și se servește cu pâine, murături sau legume proaspete.

Sursa foto: http://flic.kr/p/QPPto

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On
  • Claudia C

    Merge! Am un baietel destul de mofturos si a mancat bine pateul. Fata de cele de mai sus am mai adaugat ulei de masline. De fapt este humus ce avem noi aici, mai mult sau mai putin.

    • Buna Claudia! Ma bucur ca i-a placut micutului pateul (e intra-adevar un fel de hummus).

  • Florina

    E intr-adevat bun. Am facut si eu ceva asemanator pt baietelul meu de aproape 3 ani. E foarte mofturos, de asemeni, dar l-a mancat destul de bine. Eu insa as avea o sugestie, 20 min de fiert soia e absolut suficient. Cu cat fierbem mai mult cu atat o distrugem mai mult. Leguminoasele in general e suficient sa fie fierte 20 min (dar nici mai putin cu exceptia mazarii congelate care e prefiarta).

    • Florina, felicitări pentru succesul mâncării la micuţ!

      Cât priveşte leguminoasele, ele fac parte dintre acele alimente a căror valoare nutritivă creşte cu timpul de fierbere (spre deosebire de legume, despre care se ştie că, pe măsură ce fierb mai mult, au un aport nutritiv mai scăzut). Dacă e suficient să fierbem lintea 30-40 de minute, soia are nevoie de 2-3 ore de fierbere pentru a ne oferi ce are ea mai bun din punct de vedere al nutrienţilor