clatite cu banane 1 an

Clătite cu banane (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Clătite/pancakes

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Clătite cu banane, pentru vitamine, mangan, acid folic, Omega 3, fibre și alte substanțe nutritive perfecte pentru copii și pentru părinți.

Clătite cu banane, pentru vitamine, mangan, acid folic, Omega 3, fibre și alte substanțe nutritive perfecte pentru copii și pentru părinți.

Clătite cu banane

clatite cu banane

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300 g făină de grâu
– 1 linguriță bicarbonat
– 1 lingură stevia pudră
– 1 păstaie de vanilie
– 180 ml lapte de orez (vezi rețeta aici)
– 1 banană foarte coaptă
– 1 lingură unt
– 4 linguri semințe de in
– 4 linguri semințe de floarea soarelui crude

Mod de preparare
Se zdrobește banana cu furculița. Făina, bicarbonatul și înducitorul se amestecă într-un vas. Separat se combină laptele de orez, piureul de banană și miezul păstăii de vanilie și se toarnă peste amestecul cu făina. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. Se adaugă și semințele. Se topește o lingură de unt și se amestecă bine compoziția.
Se încinge o tigaie cu suprafață neaderentă și se toarnă cu polonicul câmpoziție cât pentru câte o clătită. Când încep să apară bule de aer la suprafața clătitelor acestea se întorc. Se mai lasă câteva secunde și se scot pe o farfurie, una peste alta.
Se pot servi cu sirop de arțar , sos de migdale sau cremă de ciocolată făcută în casă (vezi rețeta aici).

Sursa foto: https://flic.kr/p/dM4YBY

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se zdrobește banana cu furculița. 
  2. Făina, bicarbonatul și înducitorul se amestecă într-un vas.
  3. Separat se combină laptele de orez, piureul de banană și miezul păstăii de vanilie și se toarnă peste amestecul cu făina.
  4. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. 
  5. Se adaugă și semințele.
  6.  Se topește o lingură de unt și se amestecă bine compoziția.
  7. Se încinge o tigaie cu suprafață neaderentă și se toarnă cu polonicul compoziție cât pentru câte o clătită. 
  8. Când încep să apară bule de aer la suprafața clătitelor acestea se întorc. 
  9. Se mai lasă câteva secunde și se scot pe o farfurie, una peste alta.
  10. Se pot servi cu sirop de arțar , sos de migdale sau cremă de ciocolată făcută în casă (vezi rețeta aici).

Comentarii