burger de năut 1 an

Burger de năut

Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Burger de năut este alternativa sănătoasă a burgerului clasic.

Burger de năut, o variantă sănătoasă a „fast-food-ului”. Acest preparat va fi cu siguranță îndrăgit de cei mici, și, de ce nu și de cei mari.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Năutul se lasă la înmuiat peste noapte în apă rece. 
  2. A doua zi se spală şi se fierbe cu bicarbonatul până se înmoaie. 
  3. Se lasă apoi să se răcească şi se pasează la blender cu pasta tahini, uleiul de măsline şi usturoiul zdrobit. 
  4. Apoi se amestecă pasta rezultată cu pătrunjelul tocat, oul, pesmetul, sarea, piperul şi curry. 
  5. Se modelează cu mâna burgeri rotunzi de mărimea unei chifle obişnuite şi se coc  la 170 de grade Celsius într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. 
  6. Se coc timp de 30 de minute pe o singură parte.

Puteți servi burger de năut alături de o lipie și o salată tabbouleh.

Sursă foto: https://flic.kr/p/7TTjoc