Burger de năut, o variantă sănătoasă a „fast-food-ului”. Acest preparat va fi cu siguranță îndrăgit de cei mici, și, de ce nu și de cei mari.
Paşii necesari preparării
- Năutul se lasă la înmuiat peste noapte în apă rece.
- A doua zi se spală şi se fierbe cu bicarbonatul până se înmoaie.
- Se lasă apoi să se răcească şi se pasează la blender cu pasta tahini, uleiul de măsline şi usturoiul zdrobit.
- Apoi se amestecă pasta rezultată cu pătrunjelul tocat, oul, pesmetul, sarea, piperul şi curry.
- Se modelează cu mâna burgeri rotunzi de mărimea unei chifle obişnuite şi se coc la 170 de grade Celsius într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.
- Se coc timp de 30 de minute pe o singură parte.
Puteți servi burger de năut alături de o lipie și o salată tabbouleh.
Sursă foto: https://flic.kr/p/7TTjoc