Salată Tabbouleh/Tabouli (de la 10 luni)

http-::flic.kr:p:4Taj78 Ingrediente:
– 50g bulgur
– 1 cană de pătrunjel tocat foarte mărunt
– 1 cană de roșii cherry
– 2-3 fire de ceapă verde
– 1/2 ceapă uscată
– câteva frunze de mentă proaspătă (opțional)
– 1/2 de cană de suc de lămâie
– 1/4 cană de ulei de măsline
– sare

Mod de preparare:
Peste bulgur se adaugă o cană de apă fierbinte. Se amestecă cu o lingură, apoi se aruncă apa în exces. Se lasă deoparte 10 minute.

Se taie mărunt pătrunjelul, roșiile, ceapa verde, ceapa uscată și se adaugă peste bulgur. Peste acestea se adaugă sucul de lămâie, uleiul, menta și sarea după gust.

Se lasă 15-30 minute să se combine toate aromele înainte de a fi servită.

Acompaniază foarte bine falafelul.

Sursă foto: http://flic.kr/p/4Taj78

Author: Andreea

Sunt pasionată de gătitul sănătos și cu ingrediente naturale. Învăț să creez acele combinații care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și să le ofere plăcerea gustului.

Share This Post On
  • mihaela

    bulgur? mai romaneste nu se poate? eu stau la tara si as dori sa vad retete cu condimente si ingrediente autohtone! daca se poate..